«Він дуже змінився на війні, але все одно посміхався»: Кременчук попрощався з Владиславом Козаревським

4.03.2024, 16:03 Переглядів: 1 627

 

Чоловіку було 29 років

Владислав Козаревський народився у Кременчуці, навчався у Кременчуцькій гімназії № 8, згодом у професійно-технічному училищі № 1. Подруга Владислава Валерія знала загиблого воїна з дитинства. Дівчина розповідає, що хлопець завжди був усміхненим, веселим, щирим.

 

— Влад був моїм сусідом, другом. Він був веселим, завжди усміхненим. Він завжди був гучним, усюди був першим. Коли приїздив у відпустку, ми з ним бачилися. Він дуже змінився, але все одно посміхався. Востаннє з ним переписувалася 25 лютого, я мала йти до нього у бригаду, він зрадів тому, що будемо з ним у бригаді разом. Мій чоловік теж військовий, востаннє він з Владом бачився на Донецькому напрямку. Чоловік засмутився, що час їхати. Влад втішив, сказав, що не потрібно засмучуватися, що ще побачаться, — говорить Валерія.

Пішов на фронт добровольцем Владислав 17 вересня 2022 року. Військовий з позивним Лиман розповідає, що чоловік був справжнім воїном, професіоналом військової справи.

 

— Обіймав посаду солдата артилерійського взводу, артилерійської батареї, 77 бригади ДШВ. Загинув 25 лютого виконуючи бойове завдання по захисту України. Загинув у районі Часового Яру, Бахмутського району Донецької області. Владислав був доброю і ввічливою людиною, з радістю йшов на допомогу. Був експертом та професіоналом своєї справи, — каже Лиман.

Друг загиблого воїна з позивним Соловей говорить, знав Владислава ще до повномасштабного вторгнення. Чоловіки товаришували, мали спільних знайомих.

 

— Він був добрим, чуйним, завжди приходив на поміч. Багато побратимів наших вже немає. У нього був найкращий друг, три місяці тому теж загинув, поховали. Мені кілька днів тому зателефонував побратим і сказав, що Влада теж вже немає. Він був воїном, мужиком, створеним для армії. Чим більше ми воюємо, тим менше нас лишається. Разом бігали, товаришували. Спогадів багато, тільки немає з ким це все згадати, — каже військовий з позивним Соловей.

У 29-річного воїна залишилися мати, брат і син. Панахиду за загиблим бійцем відслужили у Свято-Миколаївському соборі. Поховали воїна на Свіштовському кладовищі, де покояться інші військовослужбовці, полеглі за період російсько-української війни.

Автор: Роксолана Жукова Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх