Спортивне життя в Горішніх Плавнях: стан і перспективи

11.12.2023, 12:00 Переглядів: 664 Партнерський проєкт

42 спортсмени міста виконали норматив кандидата в майстри спорту України з олімпійських та неолімпійських дисциплін

21 листопада, під час засідання сесії Горішньоплавнівської міської ради очільник громади представив результати діяльності органів місцевого самоврядування за 2023 рік. Про це повідомляє газета «Хроніки тижня». Попри обмеження воєнного стану, вдалося реалізувати низку заходів, спрямованих на належний розвиток спортивних шкіл та клубів, надавати допомогу талановитим і обдарованим спортсменам міста Горішні Плавні.

У дитячо-юнацьких спортивних школах Горішніх Плавнів, вказав очільник громади, культивуються 13 видів спорту. На 1 вересня 2023 року чисельність учнів-спортсменів ДЮСШ сягнула 1044.

41 спортсмен входить до складу національних збірних команд України. На Кубку світу і Європи, чемпіонаті світу і на III Європейських іграх з олімпійських видів спорту спортсменами завойовано 24 медалі, на всеукраїнських змаганнях — 116 медалей. П’яти спортсменам міста — Ярославу Омельченку, Єлизаветі Ізосімовій, Анні Ляшенко, Данилу Перетокіну, Максиму Плетіню — присвоєно звання «Майстер спорту України».

42 спортсмени міста виконали норматив кандидата в майстри спорту України з олімпійських та неолімпійських дисциплін.

  • Людмила Лузан — заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное — стала двократною чемпіонкою, срібною та бронзовою призеркою другого етапу Кубка світу, двократною чемпіонкою та срібною призеркою III Європейських ігор, а також у складі каное-двійки виборола ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі 2024 року.
  • Олег Кухарик — заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное — став переможцем II етапу Кубка світу, чемпіоном та срібним призером III Європейських ігор, а також у складі байдарки-двійки виборов бронзову нагороду чемпіонату світу й ліцензію на Олімпійські ігри-2024 у Парижі.
  • Ігор Трунов — заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное — став переможцем II етапу Кубка світу, чемпіоном та срібним призером III Європейських ігор, а також у складі байдарки-двійки виборов бронзову нагороду чемпіонату світу й ліцензію на Олімпійські ігри в Парижі 2024 року.
  • Тарас Міщук — заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное — виборов срібну медаль II етапу Кубка світу та бронзову медаль чемпіону світу.
  • Дмитро Янчук — почесний громадянин міста Горішні Плавні, заслужений майстер спорту України з веслування на байдарках і каное — виборов золоту медаль на марафонській дистанції Кубка світу та бронзову медаль чемпіонату світу.
  • Ангеліна Некрасова — майстер спорту України з боксу — стала чемпіонкою Європи серед юніорів.
  • Ярослав Омельченко — майстер спорту України з дзюдо — став бронзовим призером Кубка Європи серед кадетів та Європейського юнацького олімпійського фестивалю (Словенія).
  • Соф’я Горяшина — чемпіонка Європейських ігор єдиноборств серед школярів European Open School Combat Games-2023 (Белград, Сербія), бронзова призерка чемпіонату України з дзюдо серед жінок.

Дитячо-юнацькі спортивні школи міста № 1 та № 3 за спортивними результатами та загальним рівнем роботи посідають лідируючі позиції серед 43 спортивних шкіл Полтавської області. На утримання ДЮСШ No 1 та ДЮСШ No 3 у 2023 році виділено 26,8 млн грн. На утримання комунального закладу «Центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у 2023 році виділено 852 тис. грн. У 2023 році з місцевого бюджету виділено кошти на стимулювання спортсменів громади за високі спортивні досягнення на змаганнях міжнародного та державного рівнів — 865 тис. грн, виплату стипендій провідним спортсменам — 298 тис. грн.

Протягом 2023 року проведено 34 місцеві спортивно-масові заходи.

Автор: Аліса Котова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх