Найбільший україномовний флешмоб: 27 жовтня відбудеться Радіодиктант національної єдності

26.10.2023, 14:29 Переглядів: 1 173

 

Долучитися можна об 11.00

У п`ятницю, 27 жовтня, відбудеться Радіодиктант національної єдності – 2023. Про це повідомляє Українське Радіо.

Щороку цей найбільший україномовний флешмоб проходить у День української писемності та мови. Раніше цей день припадав на 9 листопада. Цього року дату святкування Дня української писемності та мови перенесли на 27 жовтня відповідно до указу Президента України Володимира Зеленського. Тож українська спільнота з усього світу 27 жовтня зможе долучитися до Радіодиктанту національної єдності – 2023.

Цьогоріч Радіодиктант називатиметься «Дороги України». Авторкою тексту стала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читатиме актор, театральний режисер, виконавець ролі Івана Довбуша у популярному фільмі «Довбуш» Олексій Гнатковський. 

Радіодиктант національної єдності розпочнеться об 11.00:

У понеділок, 30 жовтня, об 11.00 оприлюднять правильний текст Радіодиктанту. Якщо ви хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

  • надіслати його паперовим листом за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26 (важливо, щоб на штемпелі була дата 27, 28 або 29 жовтня);
  • сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11.00 30 жовтня на адресу rd@suspilne.media.

Радіодиктант національної єдності започаткувала команда Українського Радіо у 2000 році, щоб об’єднати людей навколо України та української мови в усьому світі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх