Не кладіть ногу на ногу

23.10.2023, 09:03 Переглядів: 1 398

 

Ще одна шкідлива звичка. Одна із причин варикозу

Ми звикли сідати зручно і займати комфортну позицію, коли перебуваємо в офісі, вдома або навіть під час відпочинку. Однак, здається, що така невинна звичка може мати серйозний вплив на наше здоров'я, зокрема на стан наших ніг. Поширена практика сидіння «нога на ногу» може сприяти розвитку варикозу та інших проблем з ногами.

Флебологи, спеціалісти з хвороб вен, наголошують на тому, що ця звичка може мати негативний вплив на наше здоров'я і викликати низку небажаних наслідків.

Ось кілька ключових аспектів, які слід враховувати:

  1. Збільшене навантаження на стегна і спину. Сидячи з ногою на нозі, ми створюємо нерівномірний розподіл ваги між стегном та стегновою кісткою, що може спричинити додаткове навантаження на хребет. Це може призвести до болю в нижній частині спини.
  2. Порушення кровообігу. Згинаючи ногу в коліні та прикладаючи її до іншої ноги, ми можемо обмежувати нормальний кровообіг у стегнових та гомілкових венах. Це може спричинити затримку крові та підвищити ризик утворення згустків крові або варикозного розширення вен.
  3. Вплив на малу тазову ділянку та статеві органи. Довгий та систематичний вплив цієї звички може призвести до порушень кровообігу в ділянці малого таза та статевих органів. Це може мати негативний вплив на здоров'я та функціонування цих органів.
Автор: Мирослава Українська Джерело фото: prm.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх