Стрілянина біля кафе та вбивство юнака у Кременчуці: що відомо про перебіг цих справ

22.09.2023, 16:30 Переглядів: 6 116

 

Попри зниження кількості навмисних вбивств, для Кременчука ці справи є резонансними

Справу щодо стрілянини біля кафе «Козацька броварня» мають незабаром направити до суду. Обставини вбивства 20-річного юнака з’ясовують — шукають підозрюваного.

Про це повідомив очільник Кременчуцької окружної прокуратури Андрій Лапко на сесії міської ради 22 вересня.

За словами прокурора, однією з причин скоєння цих злочинів є недостатня профілактична робота, яку проводять поліціянти, ймовірно, серед молоді міста. У майбутньому планують створити групу з правоохоронців та представників прокуратури. Депутатів також запросили долучитися до цієї ініціативи.

— Як так сталося, що в останні кілька місяців ми живемо в умовах, що у Кременчуці діють як мінімум два організовані злочинні угрупування? — запитав у прокурора депутат міської ради Богдан Лазоренко.

Андрій Лапко у відповіді не підтвердив цю інформацію, але і не спростував. Він розповів, що на сьогодні кількість навмисних вбивств у Кременчуці знизилась у порівняні з минулим роком, а прокуратура може проводити заходи координаційного характеру. 

Андрій Лапко сказав, що попри зменшення вбивств, злочини є резонансними. 

На сьогодні справу щодо стрілянини біля кафе «Козацька броварня» мають незабаром передати в суд — «ми зайняли принципову позицію, для того, щоб злочинці отримали покарання по всіх скоєних злочинах».

Підозрюваного у вбивстві 20-річного юнака шукають — наразі невідомо, де він перебуває.

— У місті подейкують, що вони певним чином (злочини — ред.) пов’язані, якби одразу були вчинені певні дії швидко по першому, то друге б не відбулося, — сказав міський голова Кременчука Віталій Малецький. 

Депутат Богдан Лазоренко зазначив, що тоді й поліція і прокуратура знали про фігуранта у вбивстві до вчинення тяжкого злочину.

Очільник Кременчуцької окружної прокуратури знову ухилився від прямої відповіді та сказав, що деякі нюанси кримінального провадження він не має права обговорювати.

Що передувало?

25 червня на площі Незалежності біля «Козацької Броварні» стався конфлікт між двома групами молодиків. Як повідомили у пресслужбі поліції, 25-річний чоловік біля розважального закладу вистрелив із предмета, схожого на пістолет з ознаками перероблювання. Внаслідок стрільби був поранений 45-річний чоловік.

У ніч з 15 на 16 вересня в Крюкові сталось вбивство 20-річного юнака. Вбитим виявився кременчужанин Олександр Качан. За словами прокурора Андрія Лапка, у юнака вистрілили з пістолета.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх