Ювілейний концерт «Скрипок Кременчука» відбудеться не 23, а 24 вересня

18.09.2023, 21:03 Переглядів: 904

 

Захід присвячений 25-річному ювілею творчого колективу

Ювілейний концерт «Скрипок Кременчука» відбудеться не 23, а 24 вересня.

Нагадаємо, раніше ми писали, що захід, присвячений 25-річному ювілею творчого колективу, пройде у суботу, 23 вересня. Але, як повідомив редакції директор Міського палацу культури Сергій Ситник, під час анонсування концерту виникла помилка. Остаточна дата – неділя, 24 вересня, о 17.00 у МПК. Частину зібраних коштів перерахують на підтримку ЗСУ.

Народний ансамбль скрипалів «Скрипки Кременчука» (керівники Вікторія та Володимир Білецькі) є лауреатом національних та міжнародних фестивалів-конкурсів класичної музики. У репертуарі творчого колективу понад 70 музичних творів.  

Ансамбль створений у 1998 році на базі другої музичної школи Кременчука. Вже через рік кременчуцькі скрипалі здобули гран-прі на престижному міжнародному конкурсі в Італії «Світ музики» в номінації «Класична музика». У 2002 році «Скрипки Кременчука» стали лауреатами Міжнародного фестивалю-конкурсу класичної музики у Франції.

За популяризацію національної та зарубіжної класичної музики у 2002 році ансамблю присвоїли почесне звання «Самодіяльний народний колектив». У 2004–2007 роках колектив неодноразово гастролював у Франції та Італії. У 2018 році брав участь у творчому проєкті «Культурний обмін творчих колективів» у місті Алітус, Литва.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх