Депутати Кременчука просять не зменшувати навантаження учнів за кордоном, та обсяг освітньої субвенції

15.09.2023, 15:33 Переглядів: 1 107

 

Відповідне звернення вони направлять до Міністерства освіти і науки України

Депутати Кременчуцької міської ради просять не зменшувати тижневе навантаження учнів, що перебувають за кордоном, та обсяг субвенції на організацію освітнього процесу. 15 серпня депутати на сесії Кременчуцької міськради ухвалили рішення звернутися до Міністерства освіти і науки України з цим питанням.

Нагадаємо, українських учнів, які виїхали за кордон, можуть перевести в окремі школи, зменшити навантаження і залишити їм для вивчення тільки предмети українознавчого компонента.

Тож у своєму зверненні депутати виклали наступне. У більшості випадків діти, які виїхали за кордон, не навчаються в іноземних школах, а здобувають освіту за дистанційною формою в школах нашої держави.

Якщо зменшаться години навчальної програми, це суттєво погіршить рівень підготовки учнів відносно стандартів якості освіти України. Якщо немає альтернативи навчання в іноземних школах, діти втрачають можливість повноцінної освіти.

Якщо дітей, які перебувають за кордоном, заберуть з мережі кременчуцьких шкіл і переведуть в окремі навчальні заклади, зменшиться обсяг освітньої субвенції для нашого міста.

Разом з тим, багато сімей з дітьми повертаються в Україну. Якщо учні, що повернулись, не отримають відповідних знань, вони не зможуть відновити освітній процес на рівні з учнями, які перебували в місті й навчались. А це своєю чергою призведе до психологічних травм у дитини та неможливості навчатись за освітньою програмою української школи надалі.

Крім того, зменшення обсягу освітньої субвенції призведе до зменшення місць в школах. Учням, що у будь-який час можуть повернутися з-за кордону, не буде місць в закладі, де вони навчались. Саме тому депутати Кременчука і звернулися до МОН.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: koda.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх