Зеленський зустрівся з представником єврейської громади Кременчука

14.09.2023, 19:03 Переглядів: 3 000 Коментарів: 1

 

За віруваннями юдеїв в Рош га-Шана Бог визначає долю людини на наступний рік

Напередодні Рош га-Шана* Зеленський зустрівся з представниками української єврейської громади — з нашими воїнами та рабинами з Білої Церкви, Бердичева, Вінниці, Гадяча, Дніпра, Донецька, Житомира, Запоріжжя, Кам’янського, Києва, Луганська, Кременчука, Кривого Рогу, Кропивницького, Львова, Миколаєва, Одеси, Полтави, Рівного, Сум, Умані, Харкова, Херсона, Хмельницького, Черкас, Чернівців.

Про це йдеться на офіційному каналі Президента України — Володимира Зеленського у телеграмі.

— Дякую за підтримку нашої країни, нашого прагнення до миру. Мир може бути тільки завдяки перемозі України. І віримо, що зможемо відновити справедливий та чесний мир для всієї України якнайшвидше! — написав Зеленський.



*Рош га-Шана (івр. רֹאשׁ הַשָּׁנָה‎, «голова року») — свято початку нового року для усіх, хто сповідує юдаїзм. Відзначають 1 та 2-го тішрею, що зазвичай припадає на період від середини вересня — початок жовтня. За традицією цей день не може припадати на неділю, середу чи п'ятницю.

За віруваннями юдеїв в Рош га-Шана Бог визначає долю людини на наступний рік, проте це рішення не остаточне і протягом наступних десяти днів може бути змінене. Тож, з початком нового року починаються десять днів каяття протягом яких віруючі сподіваються отримати сприятливе рішення, яке буде остаточно затверджене на десятий день.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

14
15 вересня 2023 12:53

Шановні редактори і журналісти, заголовки статтей мають відповідати змісту. По суті була зустріч з раввинами України, а не з одним з них. Згодні?)

0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх