У буфетах кременчуцьких шкіл буде тільки безготівкова оплата

13.09.2023, 15:20 Переглядів: 3 286

 

Причина у тому, що приватні підприємці перестали працювати у буфетах шкіл, а у самих навчальних закладах немає касирів та касових апаратів для готівки

У буфетах кременчуцьких шкіл буде лише безготівкова оплата. Цю інформацію підтвердив «Кременчуцькому Телеграфу» директор департаменту освіти нашого міста Геннадій Москалик.

Обговорення у соцмережах почалося з того, що у ліцеї № 25 «Гуманітарний колегіум» батьків попередили, що у закладі за випічку можна буде розрахуватися лише за допомогою картки.

Геннадій Москалик пояснив, що раніше буфети обслуговували приватні структури, але вони припинили це робити. Причина — для підприємців працювати стало нерентабельно, адже тепер діти навчаються неповний день і, відповідно, менше ходять у буфет. За словами пана Москалика, виросла й оплата оренди приміщення. І відтепер у буфетах продають лише ту продукцію, яка вироблена на харчоблоці закладу (випічка, бутерброди, салати тощо).

— Це не роздрібна торгівля, тут не потрібно касового апарату і касу вести. У нас немає каси, немає касира, щоб отримував це все! Чітко визначено законодавством, що оплата, якщо ми надаємо ці платні послуги, здійснюється попередньо. Тому можна через будь-яку касу, через інтернет-мережі оплачувати на рахунок школи, можна через термінал. Школа не може користуватися готівкою! І я вважаю, що це правильно, — сказав головний освітянин Кременчука.

На наше запитання: що робити дитині, якщо у неї немає картки, а вона хоче купити собі поїсти й у неї є тільки готівка, відповів:

— Батьки можуть замовити наперед порції й оплатити, як за садочки платять. Батьки за садочки платять готівкою? Ні. Так само і тут можна зробити.

Тобто є дві можливості — або платити через термінал карткою, або через інтернет-мережі переказувати кошти на рахунок школи. Геннадій Москалик наголосив, що батьки можуть замовити дитині їжу наперед та оплатити її. Інший варіант — відкрити дитині картку. Усі гроші йтимуть на спецрахунок школи.

Він зауважив, що для розрахунку в буфеті можуть бути використані термінал та картка будь-якого банку. Що стосується ліцею № 25, йому «Приватбанк» надав безкоштовний термінал. Якщо інші банки нададуть іншим школам свої термінали, останні будуть користуватися їхніми послугами.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: food.pibig.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх