Найпопулярніші — футбол та самбо: як розвивається спорт на Полтавщині, і які є проблеми

13.09.2023, 08:31 Переглядів: 584

 

У Полтавській області є кадрові проблеми з тренерами-викладачами

На сьогодні найпопулярніші види спорту серед населення на Полтавщині — це футбол, гирьовий спорт та боротьба самбо. Про це повідомив керівник департаменту освіти Полтавської ОВА Євген Кончаковський на обласній апаратній нараді 12 вересня.

Загалом на території Полтавщини діє 18 ДЮСШ — це на одну школу більше, ніж торік, розповів Євген Кончаковський.

Станом на 1 вересня на Полтавщині підготували 3 майстрів спорту, 35 кандидатів у майстри спорту, 14 спортсменів першого розряду, 389 спортсменів другого та третього розряду.

Крім того, 26 спортсменів спортивних шкіл увійшли у склад збірної країни з різних видів спорту. Найбільше представників Полтавщини у сумо. Зазначено, що за останні 5 років збільшилась кількість спортсменів Полтавщини, що входили до складу збірної країни. 

За словами Кончаковського, основні проблеми, які є у сфері спорту — це матеріально-технічне забезпечення, мала кількість тренерів-викладачів та їхня кваліфікація. Це позначилося на тому, що за останні п’ять років кількість груп початкової підготовки з 218 зменшилася до 174. 

Головам територіальних громад порадили зміцнювати матеріально-технічну базу закладів позашкільної освіти та спортшколи, а також працювати над кваліфікацією тренерів-викладачів та збільшити їх зарплатню. 

Керівниця управління молоді та спорту Полтавської ОВА Марина Трохименко запропонувала залучати до роботи тренерів з інших регіонів.

Дітей з громад, де не можуть займатися тим чи іншим видом спорту, можуть підвозити до населених пунктів, де є такі можливості.

— Я кілька разів говорив, що треба залучати громади, робити підвіз дітей до нашого басейну, поруч з Полтавою розташована велика кількість громад. Підвіз до години — це нормально, підвозити дітей, які будуть займатися, забирати, привозити їх додому до громади, — сказав керівник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
Автор: Вероніка Білодід Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх