У КП «Теплоенерго» пояснили, чому обрали підрядника на «Енергоефективну Раківку» без конкурсу

11.09.2023, 16:51 Переглядів: 1 088

На торги вийшов лише один учасник

У КП «Теплоенерго» пояснили, чому обрали підрядника на «Енергоефективну Раківку» без конкурсу. Мова йде про закупівлю, за результатами якої 14 серпня КП уклало два договори з ТОВ «Кременергобуд» на виконання робіт з електропостачання (ціна — 5,46 млн гривень) та нове будівництво теплогенеруючих потужностей (ціна — 5,6 млн гривень).

Все — своїм: 11 млн гривень на енергоефективну Раківку освоїть фірма родича першого віцемера Кременчука

У цьому матеріалі «Кременчуцький ТелеграфЪ» написав, що «обидві закупівлі провели без аукціону з незрозумілих причин», тому в КП вирішили пояснили ситуацію.

За словами директора підприємства Руслана Радченка, це — неправда.

— Ми проводили на майданчику Prozorro торги. Аукціону не було, так. Але законодавство це дозволяє. Якщо на торги вийшов лише один учасник — після перевірки документації ми укладаємо з ним договір, — сказав Руслан Радченко. 

В КП послалися на постанову Кабміну «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. №117836.

У пункті 36 вказано, що «якщо була подана одна тендерна пропозиція, електронна система закупівель після закінчення строку для подання тендерних пропозицій, визначених замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, розкриває всю інформацію, зазначену в тендерній пропозиції, крім інформації, визначеної пунктом». 

Далі вказано, що замовник розглядає таку тендерну пропозицію відповідно до вимог ст.29 Закону (положення частин другої, п’ятої — дев’ятої, одинадцятої, дванадцятої, чотирнадцятої, шістнадцятої, абзаців другого і третього ч.15 ст.29 Закону не застосовуються) з урахуванням положень п.43 цих особливостей. Замовник розглядає найбільш економічно вигідну тендерну пропозицію учасника процедури закупівлі відповідно до цього пункту щодо її відповідності вимогам тендерної документації. Якщо замовником встановлені інші, крім ціни, критерії оцінки відповідно до методики оцінки, після закінчення строку для подання тендерних пропозицій, визначеного замовником в оголошенні про проведення відкритих торгів, в електронній системі закупівель автоматично визначаються показники інших критеріїв оцінки та приведена ціна, після чого розкривається інформація про приведену ціну. Якщо замовником застосовуються інші, крім ціни, критерії оцінки, у тендерній документації визначається їх вартісний еквівалент або питома вага таких критеріїв у загальній оцінці тендерних пропозицій. Питома вага цінового критерію не може бути нижчою ніж 70%.



Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх