Гірники із Кривого Рогу переймали досвід на підприємствах Ferrexpo

10.09.2023, 10:39 Переглядів: 1 170 Новини компаній

 

Від липня й до початку вересня практиканти з криворізького підприємства навчалися правильно зберігати й транспортувати вибухові речовини, щоб заряджати пробурені свердловини й зрештою підривати їх для виконання виробничих завдань

На промисловому майданчику Полтавського ГЗК Ferrexpo 12 машиністів екскаватора та машиністів бурової установки Інгулецького ГЗК, який входить до групи Метінвест, декілька місяців опанували для себе нову професію. Про це повідомляє горішньоплавнівський телеканал «ГОК».

Від липня й до початку вересня практиканти з криворізького підприємства навчалися правильно зберігати й транспортувати вибухові речовини, щоб заряджати пробурені свердловини й зрештою підривати їх для виконання виробничих завдань. Вони виконували ті ж завдання, що й підривники дільниці, щоб відпрацювати до автоматизму всі потрібні навички. 

Самі практиканти у захваті від виробництва. Деякі з них замислюються про можливість працевлаштування на Полтавщині. 

— Нам усім дуже сподобався Полтавський ГЗК — тут кращі зразки сучасного обладнання й новітні технології в роботі, тож справді було чому вчитися й дивуватися. Якби ще й знайти тут роботу для дружини, точно перейшов би працювати сюди, — зізнався практикант Олексій, який має 13-річний досвід роботи машиністом екскаватора. 

Апогеєм виробничої практики стало виконання контрольного завдання. Так, 5 вересня на підривній дільниці о 12.30 відбувся успішний масовий промисловий вибух блоку з 500 свердловин, попередньо заряджених практикантами. 

Після навчання практиканти повернулися до свого підприємства, де невдовзі планують створити підривну дільницю, подібну до існуючої в Ferrexpo.  

— Плануємо ввести на Інгулецькому ГЗК нову спеціальність підривника. Дуже вдячні Ferrexpo за те, що допомогли нашим працівникам опанувати потрібні практичні навички й організували якісну практику, — резюмує Дар’я Зайцева, головна фахівчиня відділу найму та розвитку персоналу Інгулецького ГЗК. 

Інгулецький ГЗК — підприємство з видобутку і збагачення залізняку Інгулецького родовища, розташованого в південній частині Криворізького залізорудного басейну. Власником Інгулецького ГЗК є корпорація Метінвест.

Автор: Аліса Котова
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх