Як схуднути в животі, якщо вам за 40: поради дієтолога

10.09.2023, 15:15 Переглядів: 1 040

 

Через гормональні зміни, сповільнення метаболізму жінкам за 40 позбутися зайвої ваги стає дедалі складніше. А так хочеться бути стрункою. Особливо турбує зайвий жир на животі. Дієтологиня і фітнес-тренерка Мері Сабат ділиться порадами, які допоможуть позбутися жиру після 40 років

Чи можна схуднути в животі без спорту

На думку дієтологині, для зменшення ваги важливі не просто фізичні вправи, а потрібно комбінувати аеробні, високоінтенсивні та силові тренування. Такі аеробні вправи, як ходьба, нешвидкий біг, їзда на велосипеді, плавання допоможуть спалити зайві калорії та сприятимуть загальній втраті ваги.

До них необхідно під'єднати високоінтенсивні інтервальні тренування. Вони не лише допоможуть спалити калорії, а й стимулюватимуть організм втрачати жир, зокрема черевний. На додаток такі тренування покращують стан серцево-судинної системи.

Силові тренування пришвидшать метаболізм і допоможуть нарощувати мʼязову масу.

Що їсти і не їсти, щоб схуднути в животі

Щоб отримати плаский живіт, на думку дієтологині, до раціону обов'язково потрібно включити різноманітні фрукти, овочі, цільні зерна, нежирні білки й корисні жири.

Щоб схуднути, потрібно виключити неправильні продукти, наприклад, оброблені. Уникайте або хоча б зменште споживання солодкої їжі, оброблених закусок, висококалорійних напоїв.

Важливо щоразу контролювати розмір порцій і практикувати усвідомлене харчування. Усвідомлене харчування - це коли ви не відволікаєтеся під час їжі. Коли ви їсте без ґаджетів, телевізора тощо, ви зайняті собою - дослухаєтеся до себе, сигналів тіла, усвідомлюєте смак.

Відсутність стресів, якісний сон

Не всі розуміють важливість сну для схуднення, особливо у віці після 40 років, в той час, як сон не лише важливий для здоров'я загалом, а й допомагає схуднути. Коли людина погано чи мало спить, зазвичай вона починає більше їсти, збільшується вага. Спати потрібно щонайменше 7-9 годин щодня.

Постійний стрес стимулює посилене вироблення кортизолу, гормону, який напряму пов'язаний із накопиченням жиру, особливо на животі.

Тому дуже важливо уникати стресу або хоча б намагатися його контролювати. Для цього практикуйте медитацію, йогу, вправи на глибоке дихання.

Автор: Ганна НОСОВА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх