Кременчуцькі науковці спільно з британськими колегами розроблятимуть робота для розмінувань

4.09.2023, 11:33 Переглядів: 750

 

У зустрічі взяли участь фахівці з галузі біоінженерії, які спільно працюватимуть над створенням робота для розмінувань

31 серпня відбулася робоча зустріч науковців Кременчуцького національного університету та Університету Лестера (Великобританія). В ній узяли участь фахівці в галузі біоінженерії, які спільно працюватимуть над створенням робота для розмінувань. Про це повідомляє пресслужба Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. 

Кременчуцький національний університет представляли: ректор КрНУ професор Михайло Загірняк, перший проректор професор Володимир Никифоров, директор Центру міжнародної діяльності КрНУ доцент Андрій Гладир, професор Володимир Драгобецький, доцент Михайло Єлізаров, доцент Дмитро Мамчур.

 

Модератором зустрічі виступив керівник дослідницької групи біомедичної інженерії (BERG) Інженерної школи Університету Лестера д-р Тім К. Пірс (Tim C. Pearce, PhD FInstP SFHEA, Reader in Bioengineering).

За пропозицією британської сторони, темою досліджень обрана ідея розробки універсального робота для розмінувань, який міг би працювати на землі та у повітряному просторі. Пропозицію озвучив доктор Тім К. Пірс, зауваживши, що з урахуванням того, які значні площі в Україні наразі заміновані, і скільки часу та людських і технічних ресурсів знадобиться для їх розмінування, це надзвичайно актуальна тематика. Він підкреслив, що британці розуміють всю серйозність зазначеної проблеми, на вирішення якої можуть піти роки.

Наукові дослідження потребують фінансування. Британці запропонували подавати заявку на міжнародний грант в рамках програми Євросоюзу «Горизонт Європа». Наразі в командах триває робота над заявкою для участі у конкурсі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх