Реінтегрувати у суспільство: Ferrexpo презентувала свою програму ветеранської підтримки на форумі «Незалежні»

30.08.2023, 18:30 Переглядів: 742 Новини компаній

Ветеранів варто сприймати не як «проблемних людей, які потребують допомоги», а радше — як людей з унікальним досвідом, які заслуговують на визнання і вдячність 

25 серпня у Львові відбувся благодійний форум «Незалежні», організований Forbes, на якому представники бізнесу, влади та ветеранських організацій обговорили передумови для реінтеграції демобілізованих до суспільства та створення інклюзивного робочого середовища. Про це повідомляє espreso.tv. 

Серед більш ніж 200 учасників та понад 30 спікерів програму підтримки ветеранів з-поміж співробітників Ferrexpo презентувала Анна Адом, директорка з управління персоналом та побуту Ferrexpo. 

— Програма Ferrexpo передбачає всеосяжну допомогу демобілізованим з індивідуальним підходом — фізичну й психологічну реабілітацію, санаторно-курортне оздоровлення. За потреби для таких співробітників адаптують їхні попередні робочі місця, або ж підшуковують нові, і якщо ветеранам потрібно пройти навчання або перекваліфікацію, компанія пропонує відповідні навчальні курси, — зазначає Анна Адом.

Упродовж панельної дискусії Анни Адом із Віктором Комаренком, офіцером-психологом 3-ї окремої штурмової бригади Збройних сил України, фахівці обговорили як правильно розмовляти з тими, хто повернувся із фронту, як підготувати колектив до повернення ветеранів та навіщо докладати додаткових зусиль для адаптації ветеранів. 

Анна Адом зазначила, що компаніям важливо самостійно змінюватись для ветеранів. Додала, що держава має також брати активну участь у розв'язанні проблем ветеранів, розробляючи продумані стратегії. Наприклад, за словами директорки, досі невирішеними на рівні держави залишаються питання працевлаштування людей з інвалідністю, зокрема ветеранів, у гірничодобувній галузі. Натомість Ferrexpo активно просуває необхідність працевлаштування демобілізованих з інвалідністю на відповідні для них позиції з урахуванням обмежень за станом здоров’я. 

Анна Адом та Віктор Комаренко спілкуються про створення сильних команд із ветеранів та цивільних
Анна Адом та Віктор Комаренко спілкуються про створення сильних команд із ветеранів та цивільних

Віктор Комаренко підкреслив, що ветеранів варто сприймати не як «проблемних людей, які потребують допомоги», а радше — як людей з унікальним досвідом, які заслуговують на визнання і вдячність. 

Під час форуму також відбувся благодійний аукціон, метою якого було зібрати кошти для виготовлення жіночих бронежилетів для 5000 жінок.  

Наприкінці форуму відбулось нагородження 25 українських компаній, визнаних кращими роботодавцями для ветеранів за версією Forbes. 


Автор: Аліса Котова
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх