Зловживала алкоголем і мала борги: у Кременчуцькому районі чоловік до смерті побив дружину

30.08.2023, 13:03 Переглядів: 2 556

 

Чоловік отримав покарання, але свою вину не визнав

60-річного жителя Кременчуцького району визнали винним у побитті своєї дружини до смерті. Чоловіка засудили на 8 років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури 30 серпня.

Подія сталася у вересні 2020 року під час сімейної сварки. Зловмисник вдарив дружину руками в голову. Унаслідок отриманих травм потерпіла померла.

Виявилось, що чоловік не погодився з обвинуваченнями у свій бік. Про це стало відомо з вироку, розміщеному у Єдиному державному реєстрі судових рішень 28 серпня. 

Обвинувачений родом з села Максимівка і має інвалідність 2 групи.

Відомо, що 24 вересня 2020 року, приблизно о 22.00, чоловік прийшов до помешкання, де, на його думку, була його дружина. У цей час її там не було, тому він залишився чекати на неї у літній кухні.

За дві години прийшла дружина обвинуваченого. Між подружжям виник конфлікт – чоловік вдарив дружину у голову. Сварка тривала до другої ночі. Далі він виштовхав її на подвір’я, вдарив ще кілька разів по голові, після чого вони разом пішли додому.

25 вересня на узбіччі дороги знайшли тіло жінки.

За словами обвинуваченого, його дружина зловживала алкоголем та часто зникала з дому. У той день він шукав її, бо декілька днів жінки не було вдома. Коли жінка прийшла до помешкання, де відпочивала, чоловік відібрав у неї пляшку та вилив горілку. Жодних травм дружині він не завдавав, не трусив її за руки. Поговоривши, вони вийшли на вулицю та домовились разом йти додому.

Дорогою додому жінка поскаржилась на погане самопочуття та присіла на узбіччя. Чоловік відійшов від неї на 100 м, щоб зателефонувати своєму сусіду, а коли повернувся до дружини, та вже була мертвою.

Вона весь час перебувала у полі його зору, до неї ніхто не підходив та травм їй не завдавав.

Щодо виявлених на тілі дружини слідів побиття обвинувачений пояснив, що дружина мала грошові борги перед різними особами, а також вживала алкоголь у компанії різних осіб, а тому він припускає, що їй могли побити саме ці особи з мотивів неповернення грошей або під час вживання алкогольних напоїв.

Свідчення свідків розділилися. Так, наприклад, односельці та племінниця загиблої розповіли, що неодноразово бачили сварки між подружжям. Родичка помічала сліди побиття на жінці, а односельці бачили, як вона випивала.

Проте син чоловіка та дружини розповів, що батько ніколи не бив його матір, але підтвердив, що жінка зловживала алкоголем і мала борги.

Власник помешкання, де востаннє було подружжя зазначив, що під час конфлікту чув характерні звуки побиття, але не перервав сварку, бо боявся обвинуваченого. Проте понад рік повторного допиту свідок відмовся від своїх показання і сказав, що надавав такі свідчення під тиском поліції. Експертиза спростувала заяви свідка щодо впливу поліції.

Обвинувачений отримав покарання у виді 8 років позбавлення волі, передбаченого за (ч. 2 ст. 121 КК України). Триває час на апеляційне оскарження вироку.

Автор: Вероніка Білодід Джерело фото: gk-press.if.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх