Видатки на зарплату в КП «Кременчук Аква-Сервіс» перекинули на закупівлю човна та компресора

25.08.2023, 17:02 Переглядів: 2 105

 

Відповідні зміни внесли до програми діяльності та розвитку комунального підприємства

До Програми діяльності та розвитку КП «Кременчук Аква-Сервіс» на 2022-2024 роки депутати внесли зміни. Видатки на зарплату працівників комунального підприємства та нарахування на їх зарплату зменшили на 748 тисяч грн, а видатки на придбання обладнання збільшили на таку ж саму суму.

Відповідні зміни до програми депутати Кременчуцької міської ради ухвалили на XX сесії, яка відбулася 25 серпня.

Як зазначається у пояснювальній записці до проєкту рішення, зменшення видатків на зарплату стало можливим завдяки вакантним посадам, тривалим лікарняним та відпусткам без збереження заробітної плати працівників.

А придбати на комунальному підприємстві планують алюмінієвий човен довжиною 4,5 метра за 348 тисяч гривень та компресор високого тиску для заправки балонів аквалангів за 400 тисяч гривень.

Потреба у човні виникла через те, що наразі КП «Кременчук Аква-Сервіс» для пошукових робіт на водосховищі використовує човен «Казанка» 1970 року випуску. За 53 роки експлуатації на човні виникли мікротріщини, які призводять до підтікання води, що загрожує безпеці працівників підприємства.

А для заправки аквалангів досі використовують компресор 1959 року випуску (64 роки! ред.). Він не тільки морально застарів, а й до нього складно знайти запасні частини для обслуговування пристрою.

Придбання такого компресора у програмі передбачене у 2024 році. На це наступного року планувалося витратити 355 тисяч гривень. Через те, що його придбають цього року коштом зекономлених коштів на зарплаті, загальне фінансування Програми діяльності та розвитку КП «Кременчук Аква-Сервіс» на 2022-2024 роки зменшується на цю суму.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх