Забрудненість води у 480 разів перевищує норму: фахівці не радять купатися на пляжах Кременчука

26.08.2023, 08:02 Переглядів: 1 270

 

У Кременчуці вода у Дніпрі та Сухому Кагамлику кишить лактозопозитивною кишковою паличкою

У Кременчуці вода у Дніпрі та Сухому Кагамлику кишить лактозопозитивною кишковою паличкою (у 480 разів перевищує норму), тож в останні вихідні літа фахівці не рядять купатися на пляжах міста. 

Кременчуцький відокремлений підрозділ державної установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» щотижня проводиться відбір та лабораторні дослідження якості води водойм нашого міста, де відпочивають кременчужани.  

Результати санітарно-мікробіологічного дослідження від 25 серпня:  

  • р. Сухий Кагамлик, пляж в районі регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький»: показник лактозопозитивної палички на початку пляжу складає 240 000, у кінці пляжу – 2 400 000 (допустиме значення – 5 000);
  • р. Дніпро, центральний пляж: індекс ЛКП на початку пляжу складає 700 000, кінець пляжу – 2 400 000 (допустиме значення – 5 000).

Індекс ЛКП свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозопозитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

Тож санлікарі не рекомендують купатися на пляжі в районі регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» (р. Сухий Кагамлик») та центральному пляжі (р. Дніпро), використовувати воду з водойм для миття рук, фруктів та овочів, а також закликають не користуватися іншими місцями відпочинку біля водойм, перш за все для купання.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх