Грошову допомогу до Дня Незалежності виплачуватимуть до 1 листопада

24.08.2023, 16:31 Переглядів: 1 624

 

На виплату можуть розраховувати громадяни з особливими заслугами перед державою

Деякі категорії українців можуть розраховувати на одноразову грошову допомогу до Дня Незалежності, що відзначається сьогодні, 24 серпня. Пенсіонерам ця виплата вже нарахована, а більшість з них її вже отримала. Іншим виплати обіцяють нарахувати до 1 листопада 2023 року, але щоб оформити надбавку, потрібно буде звернутися до органів Пенсійного фонду України Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

На виплату можуть розраховувати громадяни з особливими заслугами перед державою, а також деякі інші категорії. Серед них:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • учасники бойових дій та учасники війни;
  • члени сімей загиблих ветеранів війни;
  • постраждалі учасники Революції Гідності та інші.

Пенсіонери отримують надбавку автоматично, разом з основною пенсійною виплатою. Інші люди мають звернутися до органів Пенсійного фонду України для нарахування коштів. Розмір надбавок становить від 450 до 3100 грн в залежності від статусу.

- Ветерани війни, які не є пенсіонерами, не перебувають на службі та набули відповідного статусу до 24 серпня поточного року, можуть звернутися до органів Пенсійного фонду України та отримати її до 1 листопада 2023 року, — йдеться в повідомленні ПФУ.

Особи, які мають право на цю допомогу, але не отримали належні їм виплати, мають до 1 жовтня звернутися до сервісних центрів Пенсійного фонду із заявою та надати:

  • документ, який засвідчує особу;
  • документ, який підтверджує право на таку допомогу;
  • реквізити банківського рахунку, на який зарахують кошти.

Кому та скільки виплатять?

Згідно з постановою Кабміну № 754 від 21.07.2023 року, грошова допомога до Дня Незалежності має бути виплачена у такому розмірі:

  1. особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
    I групи — 3100 гривень;
    II групи — 2900 гривень;
    III групи — 2700 гривень;
  2. учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків — 1000 гривень;
  3. особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3100 гривень;
  4. членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з пунктом 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге — 650 гривень;
  5. учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 450 гривень.
Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх