У Кременчуцькому перинатальному центрі показали, в яких умовах народжують жінки

9.08.2023, 16:13 Переглядів: 3 994

 

ТелеграфЪ разом із вагітними жінками пройшовся Кременчуцьким перинатальним центром і дізнався, в яких умовах народжують і утримують породілля та чи вливає війна на процес пологів

Щосереди, об 11.00, у Кременчуцькому перинатальному центрі проводять екскурсії для майбутніх мам. Жінкам показують в яких умовах вони народжуватимуть та детально розказують про усе, що пов’язано з пологами. 

Зокрема, у пологовому будинку є 7 пологових залів. Акушерка медзакладу Оксана Якимець показала журналістам і майбутнім мамам один з таких. Кімната оснащена сучасною технікою та усіма необхідними медикаментами, розповіла Оксана Якимець.

 

Зали розташовані на 5 поверсі перинатального центру.

Далі екскурсія продовжилась у післяпологових палатах. Загалом у центрі є 61 ліжко, на яких можуть розмістити жінок у пологовий і післяпологовий період, розповіла Телеграфу Оксана Якимець.

 

Акушерка показала дві палати — безоплатну та з підвищеним комфортом, за яку вже потрібно викласти гроші. 

У звичайній, безоплатній палаті є ліжка для матері й новонародженої та меблі, у які можна покласти речі. Кімната одномісна.

— Немає шафи, у яких можна зберігати велику кількість речей. Тому я завжди кажу, щоб брали усе лише необхідне, воно як раз влізе в комод, — сказала Оксана Якимець.
Кременчуцькі породіллі можуть скористатися додатковими послугами медзакладу і заплатити за підвищення комфорту палати. Ціни — від 1000 до приблизно 5000 грн. Вартість на палату не залежить від кількості днів перебування. Тобто ціна однакова і на 2 доби й на 5, якщо, наприклад, матері робили кесарів розтин, зазначила Оксана Якимець.
 
Палата за 1000 грн за площею більша, ніж звичайна і розрахована на сумісне перебування батьків. Кімната розділена на дві частини — в одній є ліжка для матері й дитини, а в іншій — великий диван. У палаті є телевізор.
Палату за 5000 грн не показали, адже вона на той час була вже зайнята. 
— Пологи для всіх громадян України, незалежно від місця реєстрації, навіть якщо не стояли на обліку в нашому місті на пологи — вас оформлять і народите безкоштовно, — розповіла акушерка перинатального центру.
Під час екскурсії медзакладом на Полтавщині оголосили повітряну тривогу, тому її продовжили у сховищі перинатального центру.
 
За словами Оксани Якимець, пологовий зал облаштований такими самими медтехнікою та речами, які є у звичайній операційній на поверхні.
— На всяк випадок ми поставили операційне ліжко та апарати ШВЛ. Проте кесарський розтин під час повітряної тривоги проводять у нормальній операційній, бригада залишається там. Якщо йдуть пологи у другому періоді, то бригада там. Ніхто нікого в такому стані не тягне в сховище, — розповіла акушерка.
Як зазначив директор перинатального центру Радомир Сербін, у післяпологових палатах або пологових залах постійно проводять косметичні ремонти та покращують умови перебування породіль.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх