У Горішніх Плавнях на Полтавщині завершили реконструкцію хірургічного відділення міської лікарні

6.08.2023, 08:01 Переглядів: 1 255

 

Вона тривала майже 2 роки

У Горішніх Плавнях завершено ремонт другого посту хірургічного відділення міської лікарні. У ньому створено комфортні умови для пацієнтів і персоналу. На реалізацію проєкту було витрачено понад 8 мільйонів гривень, із яких половину — а саме 4,2 мільйона гривень, надала компанія Ferrexpo через Благодійний фонд «Полтавського ГЗК».

Реалізація проєкту реконструкції тривала майже два роки: із жовтня 2021 року по квітень 2023 року. Як розповіла заступниця генерального директора міської лікарні з технічних питань Марія Волжан, у другому пості хірургічного відділення облаштовано шість чотиримісних палат, три — одномісних та одна палата підвищеного комфорту. Є також додаткове універсальне приміщення, яке можна використовувати для потреб пацієнтів і медперсоналу.

— Для ремонтних робіт використовували якісні сучасні матеріали. У рамках реконструкції здійснено заміну мереж опалення, водо- і електропостачання, припливно-витяжної вентиляції. Встановлено системи пожежної сигналізації — світлової та звукової, централізованої подачі кисню, відеоспостереження,  вказала Марія Волжан.

 

Оглянувши результати капітального ремонту, міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков зауважив, що сьогодні все хірургічне відділення вже повністю оновлене й модернізоване. Він додав, що два роки тому, у травні 2021 року, було відкрито після капремонту перший пост хірургічного відділення. А в листопаді того ж року було введено в експлуатацію оновлену операційну залу в оперблоці хірургічного відділення, оснащену високотехнологічним лапароскопічним та електрохірургічним обладнанням виробництва Німеччини. У лютому 2022 року в міській лікарні відкрилося оновлене відповідно до європейських стандартів відділення екстреної медичної допомоги. Мер зазначив, що без допомоги компанії Ferrexpo реалізація цих проєктів була б неможливою у такі короткі терміни. 

— У реконструйованому хірургічному відділенні створені необхідні комфортні умови для надання кваліфікованої медичної допомоги, — підсумував Віктор Мазур, завідувач хірургічного відділення.

 

Від початку повномасштабного вторгення росії компанія Ferrexpo, яка володіє Полтавським ГЗК, Єристівським ГЗК та Біланівським ГЗК, разом із Благодійним фондом «Полтавського ГЗК» спрямувала понад 800 мільйонів гривень для надання гуманітарної допомоги Збройним силам України та громадам, які постраждали від військових дій. Від початку пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, Ferrexpo надала допомогу лікарням України на 3,5 мільйони доларів США. 

Автор: Аліса Котова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх