Кременчуцький гурт «Крила» — володар гран-прі Всеукраїнського конкурсу мистецтв

31.07.2023, 14:04 Переглядів: 1 063

 

Черговою високою оцінкою таланту Народного вокального гурту «Крила» стала перемога у Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Новий день»

Гурт, у складі якого здобувачі освіти Кременчуцького льотного коледжу, виступив із піснею Дмитра Волканова «Я намалюю на папері». Діти були такі переконливі, що високе журі одноголосно віддало їм найвищу нагороду — гран-прі конкурсу.

Це не єдина висока нагорода колективу. За 18 років існування співочі курсанти неодноразово ставали переможцями конкурсів та фестивалів різного рівня.

З 2005 року, коли керівником колективу була талановита і професійна Тетяна Джежелай, вокальний ансамбль брав участь у всіх творчих заходах коледжу, у міських та обласних святах. З 2019 року керівником колективу стала Тетяна Булат, і ансамбль узяв назву — вокальний гурт «Крила». Їхнє творче життя закипіло з новою силою.

— «Крила» — це красномовно для учасників, які є здобувачами освіти льотного коледжу. Але ще і символічно! Бо крила — то зліт творчості, дихання мистецтва, то є політ фантазії.
Сьогодні не проходить жодного заходу в коледжі, в якому б колектив не займав собою майже 70% програми. Також «Крила» є учасниками міських свят, — каже керівник гурту.

Репертуар у юних артистів різноманітний. До нього входять твори сучасних українських авторів, народні та естрадні пісні, авторські пісні керівника колективу.

Тетяна Григорівна дуже пишається кожним членом колективу і допомагає розкрити талант у повному обсязі. Бо до всіх «крил» має дуже тепле ставлення, немов до своїх рідних дітей.

— Ми не просто колектив, ми — одна родина. Ми підтримуємо один одного, радіємо з успіхів і хвилюємося, якщо сталося горе чи неприємності, — каже Тетяна. — Тут діти не просто співають, вони навчаються життєлюбству, людяності, проходять свою першу школу життя.

Ідей багато. На жаль, втручаються події, які заважають виконати задумане. Спочатку карантин, потів війна…
Але і в цих реаліях репетиції не припиняли, і навіть в екстремальних умовах змогли здобути звання Народного.

— Коли почалася війна, ми проводили репетиції у підвальному приміщенні. Туди приходили люди з сусідніх будинків, гімнастки зі спортивної школи. Коли вони чули наш спів, немов завмирали, а потім аплодували. З часом на наші репетиції приходило багато людей — просто послухати. А ми давали такі імпровізовані концерти, — згадує керівник гурту.

Не припиняли «Крила» і свою конкурсну діяльність. Вони брали участь у багатьох конкурсах, фестивалях не лише в Україні, але й за кордоном.

Незабутні враження залишилися від участі у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв у Болгарії «Діти України за мир». Там «Крила» отримали найвищу нагороду — Гран прі за виконання авторської пісні Тетяни Булат.

«І буде світ і радість для людей», — розносився спів по болгарському місту Албена, де на величезному екрані транслювали виступ гурту. «Крила» співали, а всі люди, які це чули, стоячи аплодували зі сльозами на очах. Увесь світ розділяє біль України.

Ще одне Гран прі отримали учасники на IV Міжнародному фестивалі-конкурсі «Таланти України», а на Міжнародному конкурсі Україна-Іспанія у Валенсії стали Лауреатами I премії.

Вони співали та перемагали на обласному відкритому фестивалі-конкурсі вокально-хорового мистецтва памʼяті Раїси Кириченко «Пісенні крила Чураївни», на обласному телешоу-конкурсі дитячої та юнацької пісні «Естрадна
веселка», на Міжнародному музичному проєкті Projet International FRANCE-UKRAINE «Golden AUTUMN 2022», на Міжнародному фестивалі «TATRA OF STARS», Slovensko, Poprad, на Міжнародному конкурсі «Миколайські зірки», що проходив у Чехії тощо.

Авторська пісня Тетяни Булат у виконанні автора і вокального гурту була подана на Всеукраїнську премію за найкращу авторську пісню «Я хочу жити в Україні». Там вона отримала Диплом з відзнакою. І це лише невелика частина їхніх досягнень.

Зазначимо, що склад колективу неодноразово змінювався. Та у всіх учасників назавжди залишилася любов до пісні, дружні стосунки з колективом та керівником. Минулого тижня «Крила» провели патріотичний флешмоб до Дня державності України. Тим самим вписали ще одну сторінку у літопис гурту.

Автор: Мирослава УКРАЇНСЬКА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх