У Кременчуці триває фото виставка Артема Ряси «Кременчук - Україна - Європа»

29.07.2023, 17:21 Переглядів: 1 339

 

Ознайомитися зі світлинами можна щодня майже цілодобово (не забуваймо про комендантську годину)

У вікнах абонемента бібліотеки філії № 2 на Соборній, 11 триває виставка фоторобіт Артема Ряси «Кременчук — Україна — Європа», присвячена Дню Української Державності, який відзначали вчора, 28 липня.

Світлини представлені у чотирьох підтемах:

  • «Народини нації»
  • «Європа — це ти»
  • «Навіть під час війни розпускаються квіти. М.Тетчер»
  • «Архітектура — це музика в просторі, ніби застигла музика. Ф.Шеллінг»

Відкриття фотовиставки відбулося 26 липня. Присутнім жителям і гостям Кременчука, які попри спекотну, але дощову погоду зібралися біля бібліотеки, ведуча розповіла присутнім про історію нашого державотворення від часів Володимира Великого. Київський князь 988 року зробив християнство офіційною релігією, що було рухом до європейської спільноти. Держава за його правління зміцніла, поширювалась грамотність.

Також мова йшла про Магдебурзьке право, як основу нашого самоврядування та демократії, козацтво, культурний спротив ХІХ століття, збройну боротьбу XX століття, і нарешті про російське вторгнення XXI століття, свідками якого всі ми зараз є.

Тож головною ідеєю фотовиставки є те, що Україна — це прекрасна європейська держава з тисячолітньою історією, з давніми традиціями демократії та самоврядування. А Кременчук — це чудове європейське місто.

Артем Ряса розповів, що ця фотовиставка — своєрідний фотозріз за останнє десятиріччя, яке стали дуже важливими для держави Україна та її народу, адже за цей час відбулося активне формування українців не просто як населення, а як нації.

Він детально зупинявся на окремих світлинах, розповів, чим вони цікаві та з якими місцями й подіями у Кременчуці, в Україні та Європі вони пов'язані, а також охоче відповідав на запитання.

Нагадаємо, що Артем Ряса — відомий у місті громадський активіст, волонтер, ексголова Центру дитячої дипломатії, молодіжний дипломат, екскерівник об’єднання студентів з України у Любліні.

«Кременчуцький ТелеграфЪ» поспілкувався з ним про виставку, його захоплення фотографією та любов до Кременчука та України. Читайте інтерв'ю згодом на нашому сайті.

Автор: Володимир Дмитренко Джерело фото: бібліотека-філія №2
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх