Ольга Сумська знайшла нову любов у Кременчуці...

25.06.2023, 17:02 Переглядів: 15 728

 

...щоправда, лише на сцені МПК і в рамках вистави

23 червня у Міському палаці культури Сучасний український театр поставив «За двома зайцями» за мотивами комедійної п’єси українського драматурга Михайла Старицького.

Перед глядачем постали давно знані персонажі Проні Прокопівни, Голохвастова, міщан Сірків, Химки, Секлети Пилипівни та її доньки Галі. Роль Секлети Лимарихи зіграла народна артистка України Ольга Сумська, а Євдокію Пилипівну, маму Проні — актриса театру та кіно, співачка й пародистка Олена Матюшенко. Окрім відомих акторів театр привіз із собою декорації та реквізит.

Вистава почалася вчасно й, попри напівпусту залу МПК, глядачі зустрічали акторів гучними оплесками. Варто звернути увагу, що вистава й дійсно поставлена за мотивами оригінальної п'єси — діалоги осучаснені, а фінал змінений так, що в результаті пройдисвіт і банкрот Голохвастов залишається не біля розбитого корита, а знаходить щастя зі своєю майже тещею Секлетою, яка увесь час відверто залицялася до парубка, хоча, начебто мала намагатися влаштувати щастя власної доньки.

— Мама не горда — мама полюбить і банкрота. Прощай, Влад Яма. Прощай, футбольний клуб «Динамо». Прощай, уся караульна рота. Мама виходить за банкрота! — заявила вона у РАГСі, цілуючи нареченого та стаючи з ним на рушник.

Протягом усієї вистави, актори на сцені пили горілку (сподіваюсь не справжню) та курили папіроси (точно справжні, зважаючи на запах).

Також у виставу додали згадки про пісні Могилевської «Я завелась — останови меня», «Сірко собака» гіп-гоп-гурту «Вхід у змінному взутті» та «Харашо» Вірки Сердючки. Відзначили і якість та ціну «Артемівського» шампанського, а ще досипали «оголенки» — трусами засвітила сама Секлета Лимариха та Прокіп Сірко. Додали й відверто сексуальних жартів. Сподобалось це не всім глядачам, але значна частина залу відверто раділа нововведенням та щиро сміялася й аплодувала.

 

Кременчук також показав себе гастролюючим не з найкращої сторони. Попри попередження перед виставою та заклик вимкнути звук на телефонах, час від часу рінгтони лунали з різних частин залу. Також на виставу прийшов, ймовірно «добре підготовлений», поціновувач мистецтва, який голосно коментував ледь не кожну репліку акторів, які працювали без мікрофона, заважаючи їм грати, а іншим глядачам — насолоджуватися дійством. На зауваження, докори та прохання чоловік не реагував. Десь за пів години його з зали вивів наряд нацгвардійців, чим зірвав овації вдячної публіки.

Загалом, вистава тривала дещо більш як дві години й по закінченню змусила кременчужан аплодувати акторам стоячи.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх