Продавав вишні, щоб купити перший фотоапарат: у Кременчуці відкрилася виставка Ігоря Міщенка

14.04.2023, 09:05 Переглядів: 4 012

 

В експозиції – фото пейзажів від Кременчука до Світловодська

Днями у Кременчуцькій міській художній галереї відкрилася персональна виставка «Подих Наддніпрянщини» 48-річного фотографа-любителя Ігоря Міщенка. На яскравих фото – наш край від Кременчука до Світловодська.

Ігор Міщенко
Ігор Міщенко
- У нас є унікальний територіальний парк – це автентичні плавні, які залишилися з того часу, коли Дніпро ще не був перекритий греблями. І тому тут дуже багато цікавих місць з колоритними пейзажами, багатою флорою, фауною, тут завжди цікаво – і взимку, і влітку, і восени, і весною – завжди є колоритні кольори, тож всі фотографії зроблені поруч з містом. Є такі, що зроблені з парку, з набережної, – розповідає Ігор Міщенко.

Народився чоловік у Світловодську, але жив та працював у Кременчуці, тож обидва міста йому рідні. Він за освітою економіст-маркетолог, все життя займався виробництвом і торгівлею, а фотографування – це його хобі.

Чоловік ділиться, що у його колекції кілька тисяч фотографій, на виставці ж представлено 38 із них. Найстаріше фото в експозиції – 2006 року, а найновіше зроблене кілька тижнів тому, тобто виставка охоплює період 17 років. Частину фотографій, що на виставці, фотограф-любитель зробив на телефон, частину – на камеру Canon.

- Я фотограф-любитель, не можу сказати, що я професіонал. Я ніде не навчався, а просто люблю свій край, природу. Каяки, які ви бачите на фотографіях – це моє основне виробництво, чим я займаюся. На каяку можна багато куди зайти у такі місця, куди не можна дістатися на моторному човні чи іншим чином.

Ігор Міщенко ділиться, що захоплюється фотографією з 10 років. Щоб купити свій перший фотоапарат «Смена 15М», який коштував 15 рублів, продавав вишні.

- Щоб купити перший фотоапарат, я нарвав вишень. У радянські часи по селах приїжджали заготовителі і приймали вишні, на той час досить великі гроші платили – 80 копійок за кілограм. У мого дідуся було багато вишень, там проблема була їх нарвати, – з усмішкою згадує він.

Це перша персональна виставка Ігоря Міщенка, проте його роботи від Інституту розвитку Кременчука були представлені на міжнародних виставках у Вільнюсі та Алітусі (Литва), у Польщі, Ізраїлі, щоб популяризувати українське мистецтво, талановитих українців та гарні пейзажі Наддніпрянщини за кордоном.

Жива музика на відкритті виставки
Жива музика на відкритті виставки

Подивитися світлини з колекції Ігоря Міщенка можна буде до 30 квітня. Галерея на вулиці Коцюбинського, 4 працює з середи по неділю з 10.00 до 16.00, понеділок і вівторок – вихідні.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх