До Дня Соборності у Горішніх Плавнях звучала «Пектораль»

23.01.2023, 19:01 Переглядів: 1 439

 

Зі сцени лунали авторські пісні, а також кавери на народні та естрадні українські хіти

До Дня соборності України у Горішніх Плавнях відбувся концерт місцевого гурту «Пектораль». У малій залі Палацу культури та творчості зібралися поціновувачі сучасної україномовної пісенної творчості та численні друзі молодого колективу - Оксани Говорухи, Антона Базилевича та Влади Чернової.

   

Між авторськими піснями колективу, народними піснями та каверами хітів Один в каное, Христини Соловій, Tember Blanche лунали історії за часів Перших визвольних змагань та УНР.

 

На екрані можна було побачити архівні кадри, присвячені проголошенню Акта злуки УНР і ЗУНР і бою під Крутами, а також сучасній війні - Третім визвольним змаганням.

 

Невимовний біль викликали у присутніх на концерті фотографії Героїв, полеглих у боях за суверенність України, її незалежність від московського ярма - жителів Горішньоплавнівської громади, близьких і друзів, однокласників і колег по роботі. Хвилиною мовчання усі присутні вшанували їхню пам'ять.

  

Серед пісень, які лунали зі сцени, була й присвячена Юрію Руфу, поету, сценаристу, видавцю, громадському діячу, засновнику Руху концептуальної літератури «Дух нації», який загинув захищаючи Україну у квітні 2022 року на Луганщині. Його ім'ям названо одну з вулиць Кременчука.

 

— Зараз сотні тисяч захисників і захисниць боронять нашу Незалежність, нашу Соборність. Ми зичимо їм сил, витримки та перемоги, — гурт «Пектораль».

Фото: Володимир Дмитренко
Автор: Володимир Дмитренко Фото: Володимир Дмитренко Джерело відео: Горішні Плавні Онлайн
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх