Хороший хлопчик: у Полтаві службовий собака допоміг поліції швидко знайти та затримати нічного злодія

5.01.2023, 13:45 Переглядів: 1 417

 

За вчинення крадіжки в умовах воєнного або надзвичайного стану ККУ передбачено позбавлення волі строком від 5 до 8 років

У центрі Полтави пізно ввечері 2-го січня обікрали магазин, розташований на вулиці Соборності. Повідомлення про це надійшло до відділу №1 Полтавського районного управління поліції близько 23.50. Поліція швидко встановила нічного крадія та розпочала кримінальне провадження.

Про те, хто допоміг знайти злодія, розповіли у Відділі комунікації поліції Полтавщини.

Отримавши повідомлення про злочин, на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група поліції та кінологічна служба обласного Главку. У ході проведення невідкладних слідчих дій та оперативно-розшукових заходів із залученням службових собак, поліцейські швидко встановили причетну до крадіжки особу. Ним виявився 41-річний житель іншої області, який раніше вже мав проблеми із законом.

 

— З метою розкриття злочину «гарячим слідом» слідчо-оперативна група залучила до пошукових заходів оперативних працівників карного розшуку відділу та кінологів зі службовими собаками кінологічного центру обласного Главку поліції. Службові собаки допомогли нам швидко встановити шляхи відходу фігуранта із місця злочину, а оперативники — місце його перебування. Причетного до крадіжки чоловіка слідчі та оперативники затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру за вчинення злочину та обрано судом запобіжний захід — тримання під вартою, — повідомив заступник начальника відділу №1 (Київський район) Полтавського райуправління поліції Юрій Бутко.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Довідково: За вчинення крадіжки в умовах воєнного або надзвичайного стану Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.


Автор: Віктор Крук Джерело фото: відділ комунікації поліції Полтавщини Джерело відео: відділ комунікації поліції Полтавщини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх