У школі в сусідній Черкащині зафіксували спалах гострої кишкової інфекції

5.01.2023, 07:45 Переглядів: 1 071

 

Це відбулося після шкільного ярмарку, на якому діти продавали страви власного виготовлення

29 грудня «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» зареєстрував спалах гострої кишкової інфекції в одному із закладів загальної середньої освіти у Каневі.

По медичну допомогу з болями у животі, нудотою, багаторазовим блюванням, підвищеною температурою, діареєю, звернулось 6 дітей:

  • 2 учні 4 класу;
  • 3 учні 6 класу;
  • 1 учень 11 класу.

Всі діти були госпіталізовані до КНП «Канівська багатопрофільна лікарня» з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт».

Про це повідомили у Кременчуцькому районному відокремленому підрозділі Державної установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Під час проведення епідрозслідування встановили, що 26 грудня 2022 р. у навчальному закладі відбувся ярмарок, на якому діти продавали страви власного виготовлення: печиво, кекси, бублики, пироги тощо. Загалом ярмарок відвідало 234 дитини та 77 дорослих.

Станом на 2 січня за результатами проведення лабораторних досліджень методом ІФА в однієї госпіталізованої дитини виявлено антиген ротавірусу.

У раніше відібраних для бактеріологічних досліджень змивах умовно-патогенної мікрофлори, стафілокока чи коліформних бактерій не виявлено. Також отримані негативні результати при обстеженні працівників харчоблока навчального закладу.

В осередку кишкової інфекції проведено завершальну дезінфекцію. Триває епідрозслідування. Проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень та надається необхідний обсяг медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів. Одну дитину з лікарні виписано.

Раніше ми писали, до яких хвороб призводять мікроби та як кременчужанам запобігти вірусним інфекціям.

*фото ілюстративне

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх