Поліція встановлює обставини двох пожеж на Полтавщині, внаслідок яких загинуло дві жінки

2.01.2023, 16:03 Переглядів: 1 277

  

В поліції закликають суворо дотримуватися правил експлуатації електроприладів та нагрівальних пристроїв

Протягом 1-2 січня на Полтавщині сталися дві пожежі у приватних будинках мешканців Глобинської та Чутівської громад. Внаслідок цих пожеж загинули 2 жінки. Поліція проводить досудові розслідування.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Полтавщини з посиланням на Кременчуцьке та Полтавське районні управління поліції.

Перша пожежа сталася вночі 1 січня у приватному домоволодінні в селі Іванове Глобинської громади. Під час пожежі загинула 58-річна жінка. За даними фактом слідчим підрозділом, за процесуального керівництва Глобинської окружної прокуратури, розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі або аварії, якою заподіяно загибель людей) Кримінального кодексу України.

 

А вчора, 2-го січня, близько 03.00, у селі Грякове Чутівської громади внаслідок пожежі у житловому будинку загинула господарка оселі. За попередньою інформацією, після загоряння будинку, коли вся родина залишила приміщення, 64-річна власниця господарства повернулась у будинок за цінностями, але вийти з нього не змогла. Після гасіння пожежі поліція разом із рятувальниками виявили тіло жінки у будинку.

За даним фактом слідчим підрозділом, за процесуального керівництва Чутівського відділу Диканської окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. 

Для встановлення причини смерті тіла жінок направлені на судово-медичну експертизу. Причину пожеж встановлюють фахівці. По обом випадкам тривають слідчі дії.

- Шановні громадяни! Закликаємо вас суворо дотримуватися правил експлуатації електроприладів та нагрівальних пристроїв, а також виключити факти паління у ліжку та використання несправних чи саморобних електроприладів. Також рекомендуємо ретельно обстежити пічне та газове опалення з метою безпечного їх використання взимку. 

Бережіть себе та своїх близьких, - звертаються поліцейські до жителів області.

Нагадаємо, у суботу, 31-го грудня, у Кременчуцькому районі було зафіксовано дві пожежі. Загоряння житлових будинків сталися у селі Устинівка та у селі Іванове Селище. Обидві пожежі погасили вогнеборці 6-го ДПРП (державного пожежно-рятувального поста) та працівників місцевої пожежної охорони з міста Глобине. На жаль, під час другої пожежі загинула 58-річна жінка.

Автор: Віктор Крук Джерело фото: відділ комунікації поліції Полтавщини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх