З російського полону звільнили військового та тренера з волейболу Олександра Ткачука

2.01.2023, 13:32 Переглядів: 1 707

 

Чоловіка звільнили напередодні Нового року 

Олександр Ткачук із Полтавської області повернувся із російського полону. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова облради Олександр Біленький. Олександра Ткачука звільнили 31 грудня під час обміну. Він перебував у російському полоні з квітня. Олександр Ткачук є тренером молодіжної збірної волейбольного клубу «Решетилівка».

 

Україна звільнила з російського полону 140 людей. Про це повідомив керівник ОП Єрмак.

— У Новий рік ми не тільки відбиваємо ракетні атаки ворога, але також повертаємо наших людей. Це черговий великий обмін, який вдалося здійснити — 140 людей повертаються додому, — написав він у Telegram.

Серед визволених з полону є поранені, а також захисники Маріуполя, острова Зміїний, добровольці ТРО зі Славутича, причому батьки й сини, які разом перебували в полоні, а також українські військові з Бахмутського напрямку:

  • 82 бійці ЗСУ,
  • 15 з ТрО,
  • 22 із Нацгвардії,
  • 11 з ВМС
  • 10 з Держприкордонслужби.

За словами Єрмака з полону звільнено, 132 чоловіків та 8 жінок, 22 офіцерів та 118 сержантів та солдатів.

— Сьогодні завершився 35 обмін. Історія кожного бійця унікальна. таких історій не бракує. Це і батько й син, і брати-близнюки, і батько 12-річного хлопчика, який особисто писав листа президенту України з проханням визволити батька з полону. І власниця собаки з Азовсталі — Адіка, якого повернули, і власниця повернута, і собака, — сказав речник ГУР.

Юсов наголосив, що українська влада не коментує, скільки українців залишається в російському полоні й скільки росіян — в Україні.

— Тривають складні перемовини й будь-яка така інформація може вплинути на їхній перебіг. Але кожен повернеться додому. Наразі до Росії поїхали рашисти. Ми не будемо зараз озвучувати їхню кількість. Якщо росіяни захочуть сказати правду, вони це своєму суспільству донесуть. Ми можемо сказати, що ми своїх повертаємо, і обмінний фонд від цього не страждає, а продовжує поповнюватися, — зазначив Юсов.

Засновник руху UAnimals Олександр Тодорчук показав фото звільненого пса.

— Додому також вдалося повернути собаку породи пітбультер’єр. Пес був евакуйований з Азовсталі разом з оборонцями Маріуполя, але потім був вивезений до Росії. Вірогідно, йдеться про собаку, якого росіяни після виходу українців з Азовсталі, встигли вкрасти й навіть подарувати Кадирову, — написав він у Facebook.
 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх