Тенісисти Кременчука феєрично увірвалися на змагання після тривалої перерви

9.11.2022, 07:07 Переглядів: 2 669

 Наші спортсмени мають можливість тренуватися у комфортних умовах та під час повітряних тривог швидко переходити в укриття

Кременчуцькі тенісисти з нагородами повернулися зі змагань, які відбулися наприкінці жовтня. Наша молодь феєрично увірвалася на змагання після тривалої перерви й зробила кілька сенсацій. У яких умовах тренуються наші тенісисти, з якими викликами зіштовхнулися «Кременчуцький ТелеграфЪ» поспілкувався з тренером Сергієм Казаряном.

«Мрія про окремий зал зародилася під час пандемії COVID-19»

Тренер з настільного тенісу Сергій Казарян розповів «Кременчуцькому Телеграфу», що під час пандемії корона вірусу виникло питання про власне приміщення, адже в навчальних закладах не було змоги тренуватися.

Невелике облаштоване приміщення по вулиці Полковника Гегечкорі (раніше 1905 року) сприяє тренуванням. Кілька професійних столів, покриття для занять тенісом, навіть машинка для подачі тенісних м’ячиків. Саме таке невелике й укомплектоване приміщення дозволяє збільшити інтенсивність тренувань. У цьому ми змогли переконатися на власні очі, коли завітали до дітей на тренування.

 

Якщо раніше столи були розташовані на великі відстані, то спортсменам доводилося долати більшу відстань за впавши м’ячем, втрачений час – не виконана настанова тренера.

Сергій Акопович розповів, що тренування допомагають дітям відволіктися від війни. На мить забути про обстріли, про новини й назад поринути у дитинство, спілкування з однолітками та фізичний розвиток. А укриття в будівлі дозволяє діткам швидко завершити тренування й перейти з тренером у безпечне місце.

— На змагання ми поїхали після тривалої перерви. Для нас це були перші змагання з початку повномасштабної війни.

Ми до тренувань повернулися влітку, коли отримали дозвіл. Поступово поверталися до тренувань, — зауважив тренер.

 

До Полтави Сергій Казарян, як тренер юнацької збірної Полтавської області вирушив, щоб подивитися, хто є у перспективі. Тренер зауважує, що є майбутнє у настільного тенісу. Наша молодь подає надії, швидко вчиться та розвивається.

Наприклад, 7-річний Артем Гоголев. Хлопець змагається з дорослими за себе суперниками, й робить успіхи в тенісі, проте так було не завжди.

— Батько Артема — мій студент, навчався та займався тенісом. Став кандидатом у майстри спорту. Привів сина. Йому було тоді 4,5 роки. Дитина прийшла, злякалася і більше не хотів приходити. Я порадив тоді привести сина через рік. Через рік Артем й почав розкриватися, — зауважив тренер Сергій Казарян.

 

До тренувань долучаються й спортсмени з тимчасово окупованих міст або міст, які постраждали від російських військ. Якщо ви також бажаєте спробувати себе в тенісі — телефонуйте тренеру Сергію Казаряну (067-914-8389).

Нагороди та сенсації на Відкритому чемпіонаті

15 жовтня у Кобеляках відбувся Відкритий чемпіонат міста з тенісу. Вихованці тренерів Сергія Казаряна та Марини Шульги завоювали перше місце.

У віковій категорії 2009-2010 Владислав Дуденченко завоював «золоту» нагороду. Серед дівчат «срібло» здобула Марина Пилипенко, яка зарахована кандидатом у юнацьку дефлімпійську збірну.

 

Серед спортсменів 2011 року народження та молодше відзначилися кілька наших гравців:

  • Дмитро Максюта завоював «золоту» нагороду
  • Артем Нестеренко здобув «срібло»
  • Євгеній Жорняк здобув «бронзу» й створив маленьку сенсацію, адже займається лише близько року й встиг перемогти досвідчених однолітків з Лохвиці та Полтави.
  • Артем Гоголев (2015 р.н.) посів 5 місце. Варто відзначити, що хлопець грав з суперниками, які на 3-4 роки старші за нього

5 нагород на чемпіонаті «Колос»

У Полтаві 29 жовтня відбувся Відкритий чемпіонат ЗОГ «ПО ДЮСШ «Колос». У змаганнях взяли участь близько 55 спортсменів з різних районів Полтавщини. До Полтави приїхали спортсмени з Миргорода, Лубен, Лохвиці, Кременчука, Гребінки. Маже чемпіонат області у трьох вікових категоріях.

 

Вихованці КДЮСШ №1взяли участь у трьох вікових категоріях та гідно змогли посісти призові місця на п'єдесталі пошани.

Серед найменших учасників 2011 р.н.

  • 1 місце зайняв Дмитро Максюта 2011 р.н. ліцей №4;
  • 3 місце зайняв Артем Гоголев 2015 р.н. ліцей №5, програвши лише одну зустріч. Він змагався з хлопцями на 4 роки старших за себе, склав гідну конкуренцію.
  • 5 місце зайняв Євген Жорняк 2012 р.н. ліцей №4.

Юнаки 2009 р.н.

  • 1 місце зайняв Владислав Дуденченко 2010р.н. ліцей №30;
  • 2 місце зайняв Сергій Казарян 2009 р.н. ліцей №5;

Юнаки 2005 р.н.

  • 3 місце зайняв Владислав Дуденченко 2010 р.н.

— Велика подяка нашим спортсменам за гідну гру на цих змаганнях, а також їх батькам за підтримку, — зауважила тренер Марина Шульга.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх