Поки не знищимо більшість російської армії та не повернемо території кінця війні не буде

10.03.2022, 17:16 Переглядів: 3 459

 

Про це говорять українські експерти та політики

В адміністрації президента США та в експертних колах країни наразі не мають чіткого бачення, скільки може тривати війна в Україні. Про це пише The Washington Post.

Журналісти поспілкувалися з 17 співрозмовниками - представниками адміністрації Байдена, дипломатами та аналітиками. Якщо на початку війни переважали очікування, що Росія здобуде швидку й легку перемогу, то тепер експерти кажуть, що не знають, коли чекати завершення гарячої фази конфлікту. За їхніми словами, більш імовірно, що війна увійде в затяжну фазу.

Радник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що війна завершиться тоді, коли Україна знищить більшість російської армії. За його словами, в іншому випадку «ми нічого не досягнемо».

- Я думаю, що поки ми не перемелемо 2/3 російської армії ціною великої кількості втрат українських воїнів й українських мешканців ми нічого не досягнемо, – сказав Антон Геращенко.

Окрім цього, він зазначив, що наразі Путін не отримав ні одної воєнної перемоги. Нагадаємо, що ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення знищили понад 12 тисяч окупантів, а загалом з врахуванням поранених та полонених втрати ворога перевищили 50 тисяч військових.

З цією думкою погоджується і колишній заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

Він вважає, що «зупинка для Путіна - це поразка», а «війна завершиться лише тоді, коли ми повернемо свої території».

- Якщо ворога не зупинити та не повернути всі свої території, це лише питання часу, коли росіяни знову нападатимуть… Оптимістичний сценарій для України - це перемога. Щоб цього досягнути потрібно трохи людського резерву та багато зброї. В першу чергу, високоточної, протитанкової, протиповітряної. Ми тоді їх покрошимо, як робимо і зараз. Час, коли це станеться, спрогнозувати ніхто не може. Я був би невігласом, якби казав, що ми закінчимо за місяць чи за тиждень. Є купа факторів, які треба враховувати. За тиждень війна точно не закінчиться. Треба воювати - це єдине, чим можемо досягти перемоги, - каже Кононенко.

Він  говорить, що війна з Росією точиться щоденно з моменту захоплення Криму.

- У нас поступово анексують території - з початку Крим, потім Донбас, зараз ще частину територій. Якщо ворога не зупинити, це питання часу, коли він перегрупується. Зараз зупинка для Путіна - це поразка. Він думав завоювати нас за три доби, пройтись парадом по Хрещатику. А йому дали по носу. Тому будь-який відкат - це свідчення того, що він програв. Тобто ми маємо очікувати, що він нападе знову. Війна завершиться тоді, коли ми повернемо свої території, - говорить експерт.

Якщо війна буде окопна, як була із 2015 по 2022 на Донбасі, це не змінює її суті, додає Кононенко.

- Ми маємо відвоювати всі свої території. Зможемо заспокоїтися тільки після смерті Путіна. І тоді, коли матимемо потужну армію із високоточним озброєнням. Зможемо заспокоїтися, коли наші ракети долітатимуть до Москви, - заявив експерт.
Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх