Україна не здасться - перемовини з Росією закінчились безрезультатно

10.03.2022, 14:34 Переглядів: 2 538

 

Але пошуки дипломатичного рішення щодо завершення війни тривають

Сьогодні  міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів перемовини з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Туреччині.

За словами Кулеби, великого прогресу поки що досягнути не вдалося. Очільник дипломатичного відомства повідомив, що приїхав на ці переговори з двома завданнями:

  • організувати гуманітарний коридор з та до Маріуполя, бо «це найбільш важке місто з точки зору гуманітарного становища»,
  • домовитися про 24-годинне перемир'я для вирішення потреб людей, захоплених війною.

Щодо першого пункту Кулеба висловив надію, що Лавров «проведе комунікацію з тими, хто ухвалює такі рішення і гуманітарний коридор запрацює».

Кулеба заявив, що Лавров повторив позицію Росії  припинення війни пов'язане з ультиматумом Москви, тобто фактично здатись ворогу.

- Сьогодні я почув, що припинення вогню прив'язане до виконання Україною вимог Путіна. Я хочу підтвердити: Україна не здасться, ми готові до дипломатії, але поки дипломатичних рішень немає, ми будемо самовіддано захищати нашу землю, – заявиа Кулеба.

Поте, він висловив сподівання, що цей формат переговорів продовжиться.

Я готовий до нього, якщо російська сторона буде готова до серйозного і предметного обговорення...Ми домовились продовжувати зусилля, щоб знайти рішення. Адже коли два керівники МЗС зустрічаються, то вони мають мандат вирішувати важливі проблеми – зупинити війну й припинити страждання цивільних, – заявив Кулеба.

Голова МЗС України додав, що Лавров постійно повторював російські фейки та штампи про Україну, і для нього «не легко було його слухати».

Раніше Росія неодноразово оголошувала свої вимоги до України, щоб припинити війну. Зокрема, Росія вимагає від України визнання Криму як «російського», визнання «незалежності» окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також вимагає від України погодження на позаблоковий статус.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх