На Полтавщині судять двох російських військових, які воювали в Охтирці

9.03.2022, 20:31 Переглядів: 2 062

 

Чоловіків забезпечели перекладачем

Вчора, 8 березня, у полтавському суді обрали запобіжний захід двом російським контрактникам-військовим - рядовому та молодшому сержанту. Раніше вони дійшли до Охтирки Сумської області, але повоювали там недовго. Про це повідомляє пресслужба Фундації DEJURE.

Російських військових підозрюють у здійсненні умисних дій, які були вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, а також перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора, поєднані з насильством або із застосуванням зброї (ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 332-2 ККУ).

- Підозрювані були забезпечені правовою допомогою адвокатів, у засіданні був присутній перекладач, - повідомила суддя Октябрського райсуду Полтави Лариса Гольник.

Підозрюваним обрали запобіжний захід - тримання під вартою на 60 діб. У разі доведення їхньої вини, окупантам загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Лариса Гольник переконана, що незабаром суди в мирних містах будуть переповнені подібними невідкладними справами.

За даними полтавських ЗМІ, відтепер Октябрський районний суд Полтави працюватиме і за Московський та Фрунзенський районні суди Харкова.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх