Росія дістає з нафталіну Януковича, а ОПЗЖ «освячує» участь партійців у війні проти окупантів

8.03.2022, 18:22 Переглядів: 2 100

 

Український політолог про відчай Путіна та дурниці, які він робить

Росія дістала втікача Віктора Януковича, щоб створити видимість «легітимного» президента після того, як провалився їх план захопити Україну. Але тепер близькість до РФ лише знищує політичне майбутнє. Про це Gazeta.ua розповів політолог Віктор Бобиренко.

- Януковича не хотіли діставати із нафталіну, тому що думали, що буде швидка війна. Хотіли заборонити всьому нинішньому політичному естеблішменту займати посади, сподівалися, що Зеленський втече. Коли бліцкриг зірвався, Янукович став потрібен, щоб створити видимість легітимізації. Ніби була 2хунта2 - і все, що після неї, і Порошенко, і Зеленський, не легітимні. Тому Януковича витягнули. Але Путіну вже ніхто не вірить, - говорить Бобиренко

Ця історія йде на користь лише Зеленському, говорить політолог.

- В очах українців це лише додає президентові легітимності. Якщо Росія довіряє Януковичу, значить Зеленський має залишатися на місці. Більшого піар-подарунку президентові не можна було зробити. В оточенні Путіна втратили зв'язок із реальністю. Люди не сприймуть Януковича. Якщо росіяни продовжать розігрувати ці карти, то українці лише сміятимуться із таких кроків, - каже Бобиренко.

 Вчора росіяни знищили як політика нардепа від ОПЗЖ Юрія Бойка, коли сказали, що вимагають поставити його прем'єром, додає політолог.

- Тепер росіяни таким чином можуть лише нищити кар'єри та політичне майбутнє. Бо бути в оточенні Путіна - це страшний зашквар. Це все через неадекватне сприйняття світу Путіним. А йому дають лише ту інформацію, яку він хоче чути. Тому що він розлючений диктатор - люди хочуть спокійно виходити із його кабінету. І тому кажуть таку дурню, - говорить Бобиренко.

Янукович може бути потрібен для внутрішнього російського ринку, наголошує експерт.

- Але росіянам треба захопити хоча б районну київську адміністрацію, щоб його туди привезти. Щоб показати Януковича у Києві для картинки. Але навіть це неможливо. Тому зараз від його імені написали листа, - каже Бобиренко.

 Нагадаєм, Віктор Янукович вчора звернувся до президента України Володимира Зеленського і закликав його «за всяку ціну зупинити кровопролиття».

А сьогодні стало відомо, що політрада партії ОПЗЖ (в режимі відеоконференції) ухвалила рішення в умовах воєнного стану тимчасово покласти виконання обов'язків голови Політичної ради партії на співголову ОПЗЖ Юрія Бойка. Про це повідомляє сайт партії.

Раніше цю посаду обіймав Віктор Медведчук.

Завданням партії політрада визначила організацію допомоги співгромадянам, які перебувають у зоні бойових дій, біженцям та допомоги в евакуації громадян через гуманітарні коридори та супровід гуманітарних вантажів.

Також політрада підтримала участь членів партії у формуваннях сил територіальної оборони.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх