Російські пілоти бояться бомбити Україну, а тому залучають для цього льотчиків-курсантів

8.03.2022, 16:33 Переглядів: 2 039

 

Для бомбардування житлових кварталів українських міст окупанти використовують некеровані 500 кг бомби вільного падіння

Через занепадницькі настрої багато російських військових льотчиків відмовляються здійснювати бойові вильоти та бомбардувати українські мирні міста. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко Тelegram.

Тому керівництво російської армії вирішило залучати для нанесення ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі України курсантів.

- За наявною інформацією, серед особового складу ВКС РФ спостерігаються занепадницькі настрої. Більшість пілотів з РФ відмовляються здійснювати бойові вильоти і бомбити українські мирні міста! Також це пов'язано з великою кількістю втрат (літаків і вертольотів). Керівництвом армії РФ було ухвалило рішення залучати курсантів льотних військових закладів для нанесення ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі України!, – зазначив він.

За його словами, судячи з радіоперехоплень, у курсантів відзначаються слабкі здібності з управління літальними апаратами, складнощі з орієнтацією на місцевості та помилки в експлуатації авіаційного обладнання.

- Останній козир із рукава або все-таки паніка у бункерного? Намагається шапками закидати? Жителі Росії, невже ви досі можете це терпіти? Ваших синів кидають на забій, а ви спокійно сидите вдома та вірите пропаганді! Знімайте рожеві окуляри й виходьте на вулиці! Покажіть путіну, що ваші діти не гарматне м'ясо», – закликав Геращенко.

 Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що російська військова авіація бомбардує українські міста некерованими бомбами вільного падіння.

У суботу, 5 березня, було збито ворожий літак Су-34, який бомбардував житлові квартали Чернігова. Екіпаж встиг катапультуватися. Штурман ворожого літака загинув. Льотчика було взято в полон.

- Це Олександр Красноярцев, майор, льотчик 1-го класу, начальник повітряної, вогневої та тактичної підготовки 2-го змішаного авіаполку 21-ої змішаної авіадивізії ПКС ЗС РФ, - йдеться в повідомленні.

Полонений льотчик дав свідчення, що російським військовим командуванням свідомо віддаються накази про бомбові удари по об’єктах мирної інфраструктури та житлових кварталах українських міст.

При цьому, для ударів використовується не високоточна зброя, як стверджують пропагандисти окупантів, а некеровані авіабомби вільного падіння (не високоточні) ОФАБ-250-270, ФАБ-500, ОФЗАБ-500.

- Це призводить до значних втрат серед мирного населення та руйнування об’єктів цивільної інфраструктури. Такі бомбардування – черговий очевидний злочин проти людяності армії окупанта, - зазначили в ГУР МО України.

 

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх