Керівник Кременчуцького заводу техвуглецю - про затримку зарплати і роботу в умовах війни (додано)

8.03.2022, 14:22 Переглядів: 2 275

 

Видали 30% зарплати, грошей поки немає, хоча частину продукції вдалося відвантажити

До редакції «Телеграфа» звернувся працівник КЗТВ та повідомив, що персоналу заплатили лише 30% заробітної плати. Зараз усі «на взводі» і питають, що буде далі з виплатами і роботою.

   

На ці питання нам відповів директор КЗТВ Вячеслав Яворський:

- 5 березня ми виплатили одну третину лютневої зарплати. На всю зарплату грошей все одно не було. До того ж, пустити всі гроші на зарплату і не залишити нічого на потреби міста чи армії ми не маємо права. Тому залишили певну суму. Але повторюю, на всю зарплату (усім працівникам) коштів усе одно не було. Споживачі не отримують продукцію, хоча ми відправили хопери, але вони десь стоять, машини ще не дійшли до споживачів. Зараз перевізники не приїздять. Відвантажувати ми не можемо. Ми на підприємстві маємо резерв для тих, у кого є особливі, невідкладні потреби – ми разом з профкомом допомагаємо. Але зараз – до покращення ситуації – питання вижити.

- Як у таких умовах працюватиме підприємство і чи працюватиме взагалі?

- Зараз працюємо одним технологічним потоком. Працювати на склад немає сенсу. Тому ми зупинили три технологічні потоки, у тому числі й з точки зору безпеки. Тому що у випадку аварійної ситуації (відключення електроенергії, повітряної тривоги) зупиняти одразу чотири технологічні потоки проблематично: не вистачить персоналу безпечно вимкнути. Тому дирекція, оперативний штаб ухвалили рішення зупинити чотири технологічні потоки. Залишили один: щоб мати гарячу воду, вивантажувати сировину – тобто підтримувати діяльність. Із 5 березня працівники переведені на 1/3 робочого часу. Завтра на засіданні штабу будемо вирішувати, скільки ще ми зможемо пропрацювати одним технологічним потоком. Така реальна ситуація, без прикрас.

- Що далі? Чи будете скорочувати людей, тимчасово відправляти на біржу праці?

- Ні! Ми ввели режим неповної зайнятості. Ми не економимо гроші, а зберігаємо життя людей. Якщо буде удар – небезпечно перебувати на підприємстві. До того ж, люди повинні мати можливість вивезти у безпечні місця дітей. Чисельність ми не скорочуємо. Ми віримо, що Україна переможе, і завод буде працювати! А нам люди потрібні для того, щоб завод працював. Зараз основна задача – зберегти завод, зберегти Україну, перемогти і тоді вже мріяти.

Вячеслав Яворський підкреслив, що гроші за лютий нараховані в повному обсязі та будуть виплачені тільки-но завод отримає гроші. Надія на це є, оскільки три хопера з продукцією, попри складний час, усе ж вийшли із заводу і прямують до споживачів – компанії Michelin.

Додано:

Дещо пізніше стало відомо, що працівникам КЗТВ 50% від зарплати за лютий виплатили у якості авансу, 30% від решти – 5 березня, тобто на даний час видали 80% заробітної плати. Решта, 20% буде виплачена завтра, 9 березня.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх