«У Кременчуцькому районі байдужих не залишилось», - брифінг начальника військової адміністрації

1.03.2022, 11:34 Переглядів: 2 572

 

Керівник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік розповів, як мешканці району готуються до оборони та допомагають нашій армії

На ранковому брифінгу начальник кременчуцької районної адміністрації Олег Лєднік повідомив, що у районі в цілому зберігається відносно спокійна ситуація, випадків мародерства не зафіксовано, диверсійних груп ворога не виявлено, рівень злочинності не перевищує довоєнні показники.

Усі правоохоронні та силові структури працюють відмінно та виконують свої завдання у тісній взаємодії. Важливі об’єкти інфраструктури, зокрема Крюківській мост, знаходяться під охороною. Питання життєдіяльності в районі та територіальних громадах вирішуються у плановому порядку.

Олег Лєднік нагадав, що змінений час дії комендантської години – з 19.00 до 6.00, та повідомив, що сьогодні близько 12.00 на Єристівському ГОКі можливо пролунають заплановані вибухи. Це планові вибухові роботи, які були підготовлені ще до початку війни. Отже, відкладати їх далі для ГОКу буде складно. До речі, про ці вибухи повідомляє і патрульна поліція Кременчука. Кременчужан просять зберігати спокій та не панікувати.

Щодо величезних черг добровольців у Кременчуцькому районному ТЦК та СП Олег Лєднік пояснив, що брати до військ будь-кого не можна, бо до військкомату надходять заявки від бойових частин на їх поповнення особовим складом за визначеними військово-обліковими спеціальностями.

- Якщо потрібні водії, то направити до війчькової частини іншого спеціаліста не можна. Тому ведеться відбір. А ще все визначається людським фактором – хтось свою роботу організовує швидко та ефективно, а хтось впадає у ступор і пригальмовує, тому й черги, - пояснив керівник районної ВА.

Щодо укомплектування батальйону тероборони, він зауважив, що туди також проводиться відбір – насамперед перевіряється психологічна врівноваженість та несхильність кандидата до скоєння кримінальних правопорушень. Він наголосив, що не може допустити, щоб зброя потрапила до рук неадекватних людей або кримінальних елементів, адже це може негативно вплинути на загальну ситуацію у районі.

Начальник РВА заявив, що в усіх територіальних громадах району ведеться активна работа по збору та відправленню допомоги для військових частин та захисників з інших силових структур, а також допомога переселенцям з міст, що потрапили під обстріли та бомбардування російських загарбників. У ній приймають участь усі: волонтери, місцева влада, небайдужі громадяни - від дітей до пенсіонерів.

- У Кременчуцькому районі байдужих не залишилось. Допомагать усі – хто чим може, - заявив керівник району.

Олег Лєднік ще раз нагадав, що сигнали повітряної тривоги, які пролунали вчора та позавчора – це попередження про потенційну небезпеку та про наявність ймовірної загрози. Ніхто не знає, чи перетвориться ця потенційна загроза у реальну. Але реагувати на сигнали потрібно негайно та спускатися у сховища, щоб зберегти своє життя.

Він вчергове заявив, що у закладах торгівлі є достатній запас продуктів, проте додав, що ціни на них значно зросли. Олег Лєднік пояснив, що у нього немає законних важелів впливу на рівень цін, але закликав власників торгових закладів не використовувати війну та горе людей для власного збагачення.

- Поки одні воюють, інші збагачуються. Будьте людьми, - звернувся він до підприємців та закликав людей не панікувати та не створювати ажіотажу.

Начальник РВА повідомив, що з сьогоднішнього дня на території району та області заборонена торгівля алкогольними напоями.

На останок Олег Лєднік попросив кременчужан та мешканців району зберігати спокій, вірити у наших захисників, допомагати армії та, на всяк випадок, готуватися до оборони міста.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх