Російські диверсанти намагалися захопити Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія

28.02.2022, 15:46 Переглядів: 22 034 Коментарів: 1

 
Диверсійну групу окупантів затримали охоронці українського монастиря

Охорона Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві знешкодила російську диверсійну групу, яка намагалася проникнути на територію та захопити Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія. Поруч з територією виявили і знешкодили мітки.

Про це повідомив у Facebook архієрей Православної церкви України Євстратій Зоря.

- Відомо, що у своїй промові перед початком війни Путін однією з претензій до України назвав існування тут незалежної від Росії Церкви. Також відомо від міжнародних партнерів про складені окупантами списки цілей їхнього терору – лідерів українського суспільства і держави. Ці публічні повідомлення, а також інформація, яку не можна зараз оприлюднити, отримана від українських і міжнародних джерел, дали підстави об'єктивно вважати, що серед цілей російського терору – Предстоятель ПЦУ, - написав Зоря.

Митрополит Епіфаній подякував охоронцям за пильність, додав архієрей ПЦУ.

- Враховуючи це були вжиті особливі заходи безпеки, щоби попередити непоправні наслідки для Помісної Церкви і України в цей час боротьби за свободу, якби ворог досяг успіху свого задуму. Можу офіційно засвідчити, що Предстоятель не виїжджав і не виїде за межі України, сама думка про це є абсурдною. Він має надійну охорону. Він працює постійно, спілкуючись з архієреями та духовенством на місцях, з нашими закордонними друзями, підносячи молитви. А щодо тих, хто наполегливо поширює заклики однієї особи «розшукати митрополита Епіфанія» - скажу наступне. Той, хто пише ці заклики – відомий тісною співпрацею з оточенням Медведчука та Деркача, засвідчених агентів Росії. Чи не виконує він у такий спосіб завдання, і не лише інформаційного? Після перемоги нехай з цим розберуться компетентні органи, - написав Зоря.

Ті, хто бажав би, як і Путін, щоби Українська Церква втратила свого Предстоятеля, – мріють марно, підкреслив архієрей ПЦУ.

- Адже, як відомо, береженого – і Бог береже, і побратими-українці, - написав Зоря.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

99
1
28 лютого 2022 17:16

Епифания не отдадим!


10 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх