Ціла тонна енергії та драйву: кременчужани створили найбільшу в світі грильяжну цукерку

28.12.2021, 16:23 Переглядів: 2 576

 

Рекорд зафіксували у прямому ефірі гала-концерту «Україна має талант» на телеканалі СТБ

25 січня кременчуцька кондитерська компанія «Лукас» встановила світовий рекорд - майстри-шоколадники виготовили найбільшу в світі грильяжну цукерку Sharzan.

Рекорд зафіксували у прямому ефірі гала-концерту «Україна має талант» на телеканалі СТБ. Команда кращих спеціалістів компанії протягом трьох місяців працювала над створенням неймовірної цукерки вагою в 1 тонну.

Зафіксовані результати:

  • довжина – 2,01 метра;
  • ширина - 0,75 метра;
  • висота – 0,65 метра.

Це стало 12-м українським та 1-м світовим рекордом, встановленим кондитерською компанією. Рекорд зафіксували Людмила Боталова, креативна директорка компанії «Лукас», Ганна Крисюк, генеральна директорка Книги рекордів України, засновниця Книги світових рекордів, та Григорій Решетник, ведучий СТБ.

- Для компанії велика честь стати партнером легендарного шоу та долучитись до світових рекордів, адже солодощі «Лукас» люблять не лише в Україні, а й в понад 55 країнах світу, – подякувала креативна директорка компанії «Лукас» Людмила Боталова в етері гала-концерту.

Це досягнення присвятили 30-й річниці Незалежності країни. Рекордна цукерка дорівнює близько 66 000 цукеркам стандартного розміру. Щоб виготовити її, використали 500 кг арахісу, 250 кг цукру, 140 кг патоки, 100 кг глазурі та інших інгредієнтів.

Цукерку перевезли до Резиденції Санти на ВДНГ у Києві, де протягом 2 тижнів гості з усієї країни зможуть ближче познайомитися з досягненням.

Про створення цукерки «Телеграфу» розповіла креативна директорка компанії Людмила Боталова.

- Ідея з'явилася, коли ми стали спонсорами шоу «Україна має талант». У мене народилася фраза «Україна має Sharzan». Ми пожартували - а потім вирішили втілити цю ідею в життя. Ми поспілкувалися з представниками Книги рекордів України, вони натякнули на те, що в світі взагалі немає рекордів по грильяжним цукеркам. Ми були впевнені, що рекорд України побити зможемо, але світовий рекорд став сюрпризом! Це стало справжнім подарунком до Нового року нам усім.

Пані Боталова розкрила «Телеграфу» таємницю: після 9 січня цукерку планують привезти до Кременчука, адже мешканці міста просто зобов'язані її побачити. Точне місце, де виставлять цукерку, поки що не відоме - але ми триматимемо вас в курсі!

Автор: Тамара Зінченко Джерело фото: сайт компанії «Лукас»
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх