УЗ прийняла ще 5 вагонів КВБЗ, які возитимуть людей зі столиці до Ужгорода

28.12.2021, 08:01 Переглядів: 3 281

 

Буде можливість дістатися низки лижних курортів на одному з найбільш популярних напрямків серед українців

«Укрзалізниця» прийняла ще 5 нових купейних пасажирських вагонів, придбаних за кошти державного бюджету. За інформацією пресслужби «Укрзалізниці», загалом у 2021 році компанія вже отримала 15 зі 100 нових вагонів виробництва КВБЗ.

Ці вагони вже до нового року поїдуть маршрутом зі столиці до Ужгорода, даючи додаткові можливості дістатися низки лижних курортів на одному з найбільш популярних напрямків серед українців.

У цих 5 вагонах врахували побажання пасажирів перенести пульт керування освітленням нижче для зручності пасажирів будь-якого зросту, а також змінили конструкції опускання столика, нижньої полиці та відкриття сміттєвих баків прихованою педаллю. Для пасажирів з порушеннями зору передбачили контрастну вхідну зону та додаткове освітлення сходів, підсвітку номерів купе, контрастні кнопки опускання верхніх полиць та ручки опускання нижніх полиць. Маркування шрифтом Брайля буде зроблене для всіх вагонів нової партії додатково.

ПАТ «КВБЗ» має побудувати та поставити компанії 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда. У 2021 році з бюджету України виділять 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень, тож «Укрзалізниця» планує замовити у 2022 році у вітчизняного виробника ще 200 вагонів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх