Пам'ятник «ДНК пам'яті» у Кременчуці хочуть встановити за рахунок Громадського бюджету

25.11.2021, 13:03 Переглядів: 3 070 Коментарів: 2

 

На реалізацію проєкту необхідно буде не один виграний громадський бюджет

У Кременчуці за рахунок Громадського бюджету планують реалізувати проєкт увічнення героїв АТО - пам'ятник «ДНК пам'яті» у парку Ювілейний. Зараз на сайті триває голосування. 

Пам'ятник має форму колони, на вершині якої встановлена скульптура Ангела Хранителя. Основні колони та її база передбачається створити з гранітних елементів, як символа міста і його історичного минулого - фортеці на гранітних скелях. На гранітному цоколі буде розміщений майданчик для виступів, на колоні вкажуть етапи боротьби за Україну від козацтва до добровольців.  Висота гранітної колони - 6 метрів та 2,5 метра янгол. Навколо неї спіраль пам'яті, на якій хочуть розмістити голубів мира, а зверху фігуру янгола з бронзи. Планують також зробити нічне освітлення. Один з варіантів: кількість лучів освітлення = кількість загиблих кременчужан в російсько-українській війні. 

  

Нагадаємо, що у 2018 році Кременчуцька міська рада провела конкурс «Про спорудження (створення) монументів у Кременчуці». Минулого року з міського бюджету Кременчука намагалися виділити 4 млн грн на будівництво меморіалу «ДНК пам’яті».

   

Цим проєктом громадського бюджету, у разі перемоги, на спорудження пам'ятника передбачать фінансування у розмірі 1 240 000 грн. Тому для повного спорудження пам'ятника необхідний буде не один виграний громадський бюджет. 

Цікаво, що у соцмережах думки кременчужан розділилися, щодо підтримки реалізації проєкту щодо встановлення пам'ятника «ДНК пам'яті». Одні підтримують, інші - нагадують, що у конкурсі переміг інший проєкт, проте на комісії затвердили варіант саме «ДНК пам'яті». 

Тоді шляхом голосування на веб-порталі мерії Кременчука переможцем з розривом у 8 голосів став ескіз від Бардашевської Б.Г. та творчого колективу «Кузня Русич». Друге місце посів ескіз від Володимира Бикова, який обрали переможцем. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

163
25 листопада 2021 13:18

бредятина


33 0
0
25 листопада 2021 13:37

Приятно наблюдать, что даже за пешеходную дорожку вдоль одного единственного дома, коих в городе сотни(ул.Воинов-Интернационалистов, 5), без хвалебных статей в онлайн/офлайн СМИ, голосуют с таким же энтузиазмом (448 против 473), как и за очередной распил на волне партиотизма.


19 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх