Кременчужанам розкриють секрети спецпризначенців Ізраїлю

25.08.2021, 08:33 Переглядів: 2 621 Коментарів: 1

  Навчання мають вікові обмеження 

З вересня у Кременчуці планують запустити навчання з рукопашного бою - крав маґа. За словами Заслуженого тренера з фрі-файту Володимира Шемарова, найпевніше це будуть курси вихідного дня. На навчання запрошують хлопців та дівчат, незалежно від рівня фізичної підготовки. Єдине обмеження - на навчання беруть кременчужан віком від 21 року.

Крав маґа з івриту перекладається як «контактний бій». Розроблена в Ізраїлі військова система базується на 7 принципах рукопашного бою, що акцентується на швидкій нейтралізації загрози в умовах реального життя. Система стала відома після того, як її прийняли на озброєння різні ізраїльські силові структури.

 

Крав  маґа заснована на базі таких бойових мистецтв: традиційне джиу-джитсу, дзюдо, самбо, карате. Все, що заборонене у спорті, у крав маґа - вітається.  Зауважимо, що крав мага не базується на філософській системі, як східні єдиноборства. Її призначення - забезпечити фізичне виживання, а не духовний розвиток. Тому основою крав маґа є наукові дослідження рефлексів людини. 

Тренер Володимир Шемаров має ступінь 3-й дан чорний пояс з крав маґа. Він розповів, що у Кременчуці цю систему поки не запроваджували. Навчання розпочнеться з вересня. 

- Крав маґа - це система захисту, яка розроблена спеціалістами Ізраїлю та стоїть на озброєнні ізраїльських спецслужб, а також спецслужб США, деяких поліцейських підрозділів, у французькому Легіоні. Система безпосередньо спрямована на самозахист і нанесення максимальної шкоди людині, яка на вас нападає.

Я освоюю крав маґа 4 роки, їжджу на семінари та навчання. До нас приїжджають спеціалісти з Ізраїлю й долучаємо наших спеціалістів, які мають відношення до силових підрозділів ще Радянського Союзу. Я навчаюся у Валерія Васильовича Голона, він - один із розробників системи підготовки спецназу ГРУ (головного розвідувального управління СРСР), - розповів тренер із фрі-файту та крав  маґа Володимир Шемаров.

 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Володимир Волков
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

735
25 серпня 2021 10:30

Кращий бій той, якого не було.

 

Кращий захист - це напад. 


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх