Єристівський ГЗК забезпечив подачу електроенергії в Єристівці

3.06.2021, 16:03 Переглядів: 2 216 Коментарів: 6

ТОВ «Єристівський ГЗК» не допустила техніку та персонал АТ «Полтаваобленерго» на територію підприємства для встановлення несанкціонованого обладнання в незаконний спосіб до отримання всієї необхідної дозвільної документації

З 18 травня жителі села Єристівка залишились без електроенергії. Як повідомляє пресслужба ГЗК, представники АТ «Полтаваобленерго» намагались виконати будівництво лінії електромережі на території кар’єру ЄГЗК (входить до Групи Ferrexpo), не надавши жодної проектної чи дозвільної документації, або документації на земельні ділянки під опори, що є грубим та недопустимим порушенням норм чинного законодавства України. У зв’язку з цим служба охорони підприємства ТОВ «Єристівський ГЗК» не допустила техніку та персонал АТ «Полтаваобленерго» на територію підприємства для встановлення несанкціонованого обладнання  до отримання всієї необхідної дозвільної документації. 

У зв’язку із незаконним відключенням електропостачання, а також беручи до уваги рішення Протоколу засідання Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кременчуцького району  від  20 травня 2021 р. (№ 13/2021) керівництвом комбінату було прийнято рішення невідкладно вирішити питання стосовно тимчасового забезпечення електроенергією мешканців с. Єристівка. 

У якості тимчасового рішення 24 травня підприємство забезпечило за власний кошт доставку та монтування генераторів мешканцям вище згаданого села. 

Розуміючи надзвичайно важку ситуацію, в якій опинилися жителі с. Єристівка Кременчуцького району та враховуючи письмове звернення сільського голови Пришибської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області Валентини Городянко з проханням терміново відновити електропостачання у будь-який законний спосіб, керівництво Єристівського ГЗК прийняло рішення побудувати за власний кошт окрему мережу для електропостачання с. Єристівка та встановити стаціонарний дизель генератор, що дозволить мешканцям села бути забезпеченими електроенергією.

Така електростанція може живити відразу кілька споживачів сумарною потужністю 160 кВт (176 кВт).

На даний час ЄГЗК виконав усі необхідні роботи та заходи із встановлення генератора і забезпечив електропостачання в с. Єристівка.

- Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат як соціально-відповідальне підприємство завжди допомагає у вирішенні проблем і відгукується на прохання громади. І ця ситуація вкотре доводить, що люди – це пріоритет для підприємств групи Ferrexpo. ТОВ «Єристівський ГЗК» зацікавлене в створенні та підтримці гармонічних відношень, атмосфери взаєморозуміння та довіри на основі соціально-партнерських відносин з місцевими громадами. ЄГЗК сподівається на припинення навмисного створення перешкод для відновлення електропостачання жителям села Єристівка з боку АТ «Полтаваобленерго» та подальше вирішення питання в рамках відповідних норм чинного законодавства України, - повідомили на підприємстві.


Автор: Аліса Котова
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

739
1
3 червня 2021 16:40

Люди- це приорітет? Та начхати на людей, не тільки селян с, Єрестівка, а й на усіх полтавчан! 


6 1
116
3 червня 2021 19:21

Кто-то на закрытой територии куда даже мышь прользть не может украл опоры и провода, и какой ГОК красавец восстановил электричество людям, а *** с обленерго хотят "несантционовано и в незаконный способ" дать людям свет!!! Молодцы - аплодируем стоя!!!!!!!! 


5 2
208
3 червня 2021 22:12

Сначало гок-овские сняли эл провода и вывезли столбы, оставили людей без эл энергии. Потом когда шум пошел, мы вам поставим дизель генератор. Это ж сколько дизтоплива спалит генератор за час? Кто спонсор.

За недопуск работников облэнерго для восстановления эл снабжения нужно полиции вывозить гоковскую охрану в обезьянник.

Где наш голова Полтавской ОДА из Харьковского ментовского университета ?


4 1
116
3 червня 2021 22:47

Полиция вызывается каждый день, только и их на територию не пускают! Как и не пускают плановый отдел что-б нарисовать проэкт! Естественно никакой дукументации не будет!!! А на вопрос будет-ли свет? Достаточно посмотреть на карту и увидеть что на пути карьера стоит Ерестовка и еще много сел (в которых тоже нет света!), а выводы делаем сами.....


0 1
0
3 червня 2021 23:19

Цікаво, якщо я "демонтую" газову трубу яка проходить через мою кухню до сусідів не верхні поверхи. Ну а що, мені кременчукгаз не платить за транзит... Дозвільною документації я ім не підписувавsmile. Не думав що так можна. Але, якщо жеваго так можно, то чому мені не можна?


2 1
1 457
4 червня 2021 06:50

Цитата: vortex
жеваго так можно, то чому мені не можна?
спробуйте, отримаєте відповідьsmile


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх