Пацієнти з інсультом у Першій міській лікарні можуть розраховувати на процедуру тромболізису

6.04.2021, 10:01 Переглядів: 2 081 Коментарів: 1

Послуга надається безкоштовно, відповідно до договору з НСЗУ

Перша міська лікарня Кременчука – один з чотирьох закладів охорони здоров’я Полтавщини, де надається медична послуга тромболізису. Вона показана тим пацієнтам, які були госпіталізовані з симптомами інсульту у так зване «терапевтичне вікно», тобто протягом 4 годин після появи перших симптомів.


Вже протягом двох років лікарня надає цю послугу за договором з НЗСУ, і для пацієнтів вона є абсолютно безкоштовною. Окрім тромболіптичної терапії, до пакету входить комп’ютерна томографія та інші медичні обстеження.


За словами лікарів, тромболізис є найбільш ефективним методом лікування ішемічних інсультів. Після нього відновлюється кровообіг в уражених тромбами ділянках, що зберігає нормальну роботу головного мозку людини. Головне – потрапити до лікувального закладу не пізніше, ніж через 4,5 години після появи симптомів.


Минулого року перша міська лікарня провела 20 таких процедур, а протягом першого кварталу 2021 послугою тромболізиса скористалося 10 пацієнтів. Усі вони повністю повернулися до нормального життя, що стало можливим тільки завдяки вчасному проведенню процедури.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

739
1
6 квітня 2021 10:20

незнаю, що надається безкоштовно в цьому відділенні, та коли  з інсультом потрапив мій батько, то лікування було дуже дороговартісним і усе було  платно.


19 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх