Заробітчани зможуть отримати грант на започаткування або розвиток власної справи

2.02.2021, 12:02 Переглядів: 2 169 Коментарів: 6

 

Громадяни, які повернулися в Україну з-за кордону й хочуть відкрити бізнес, зможуть взяти на цю потребу до 150 тисяч гривень

Трудові мігранти зможуть отримати грантову підтримку на започаткування або розвиток власної справи. 27 січня на черговому засіданні уряд схвалив проєкт закону №4669 та пропонує його на розгляд Верховній Раді.


Документ передбачає, що людина, яка повернулася в Україну з-за кордону й хоче відкрити бізнес, могла взяти на цю потребу до 150 тисяч гривень.


- Ми розраховуємо, що така підтримка дасть стимули для людей залишатися в Україні, відкрити власний бізнес, інвестувати кошти у свою громаду та у нові робочі місця для українців, - прокоментував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.



Які умови отримання гранту


Право на отримання допомоги матиме громадянин України, який провадив оплачувану діяльність за кордоном більше 1 року.


Також одна з важливих умов грантової підтримки – людина має інвестувати й власні кошти у сумі не меншій, ніж та, що видала держава.


Законопроєкт передбачає, що фінансування програми для економічної реінтеграції трудових мігрантів залежить від їх страхового стажу. Українці, які мають страховий стаж понад 10 років, зможуть отримати одноразову допомогу на безповоротній основі за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.


Громадяни, які мають менший страховий стаж, зможуть отримати допомогу у формі безвідсоткової державної позики та мають повернути кошти протягом наступних 5 років.


Крім того, учасники програми зможуть отримати безоплатні консультації з питань організації підприємницької діяльності та пройти профільний навчальний курс по створенню бізнес-плану.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: work.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

4 371
1
2 лютого 2021 12:36

яка власна справа, задушили мелких чп. да и у нарида деньги кончились....


7 8
680
2 лютого 2021 14:11

Помнится заехал как то на деевку европеец с оборудованием по переработке отходов (вроде так), а ну него отжали его бизнес по всем стандартам "НАТО".


17 1
4 371
1
2 лютого 2021 14:21

Цитата: JJAbrams
а ну него отжали его бизнес
а кто отжал то?

 


2 14
54
2 лютого 2021 15:33

Ініціатива так собі.В черговий раз роздати гроші незрозуміло кому. На мою думку, ті хто працюють повністю легально за кордоном малоймовірно, що повернуться назад в Україну, а ті що працюють напівлегально чи нелегально не зможуть отримати цей грант, так як не матимуть документального підтвердження. То для кого ця "щедрість"?

Для того, щоб заробітчани поверталися в країну потрібно створювати робочі місця з достойними зарплатами, бо не всі з них готові ризикувати і створювати власний бізнес. А для тих хто готовий розпочати власну справу більш актуальним було б наведення ладу в правоохоронних органах та судах, щоб можна було відстоювати свої права та гідність з опонентом з будь-яким гаманцем.


11 0
264
2 лютого 2021 15:48

це було б дуже смішно якби не так гірко! Така сумма це просто дві каплі в океані, а якщо взяти до уваги що в Європі підприємцям які починають власну справу і створюють робочі місця держава навіть допомагає і дає податкові канікули для того щою піднятися і війти на прибуток, то в нас цієї сумми не вистачить навіть заткнути ненажерливі пельки податківцям і решті охочих органів. Законодавство треба вдосконалювати і громадяни самі захочуть щось створювати. А за такі копійки заробітчани навряд чи захочуть морочити голову. Це з того анекдота про гідну зарплатню в 6000 яка повинна стримувати людей від пошуку кращого життя за кордоном.


5 0
739
1
2 лютого 2021 18:11

ті, що мають можливість зайнятися в Україні своїм бізнесом, на заробітки за кордон гнути спину не виїзджають. і де ви бачили заможнього заробітчанина??


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх