В Україні змінилися правила виклику «швидкої»

29.12.2020, 10:35 Переглядів: 4 880 Коментарів: 2

 

Поділ на сільських і міських пацієнтів скасували

16 грудня уряд затвердив розподіл викликів швидкої допомоги на чотири категорії в залежності від стану пацієнта. Це регулюється Постановою №1271 КМУ від 16.12.2020 «Про норматив прибуття бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на місце події».


Зміни пояснюють тим, що це має зробити роботу медиків організованіше й забезпечити прибуття бригади до хворого пацієнта в невідкладних випадках протягом 10 хвилин.


Поділ на сільських і міських пацієнтів скасували. Звернення в екстрену медичну допомогу будуть розподілятися на критичні, екстрені, неекстрені та непрофільні.


Критичні звернення:

  • відсутність дихання;
  • неефективне дихання;
  • ознаки масивної крововтрати/кровотечі.

Екстрені:

  • порушення свідомості;
  • ознаки кровотечі;
  • ознаки гострого коронарного синдрому;
  • ознаки гострого мозкового інсульту;
  • розлади дихання;
  • інші скарги та ознаки, що визначені як екстрені відповідно до переліку причин звернень та скарг про необхідність надання екстреної медичної допомоги.

Неекстрені — звернення стосовно постраждалого/хворого, стан якого не є невідкладним та відстрочення надання медичної допомоги якому не призведе до погіршення стану здоров’я, проте хворий/постраждалий потребує оцінки стану здоров’я медичним працівником.


Непрофільні — звернення стосовно постраждалих/хворих, стан яких не є невідкладним та не потребує надання медичної допомоги в межах, передбачених кваліфікаційними вимогами працівників бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги. Хворий/постраждалий не потребує проведення оцінки стану здоров’я на місці, у разі потреби йому може бути надано дистанційну медичну консультацію щодо причини звернення.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
29 грудня 2020 16:56

скоро вообще выезжать не будут.


11 0
739
1
29 грудня 2020 22:57

вже в котре змінюється влада в країні, а вбивчі реформи в усіх ланках та галузях нашого життя продовжують втілюватися в життя. І хто їх проводить, хто відкриває їм зелене світло? Вже давно вигнали Уляну Супрун, Українці мали надію, що припиниться  закриття ряд лікарень, медичних пунктів, поліклінік, тощо. Нічого не змінюється! Й надалі закриваються та занепадають медичні заклади, особливо в селах та маленьких містах.  Лікарі вже майже не приходять на визови до хворих. Хай хоч і 40 температура, а людина повинна самотужки дістатися до кабінету лікаря. А, це вже й швидка не приїде.... Ось як з нами вчиняє Європа. А, ми ж так тягнулися до неї.


6 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх