Безкоштовні тести на антиген до COVID-19 робитимуть усім пацієнтам з ознаками ГРЗ – позиція облздраву

14.12.2020, 13:03 Переглядів: 2 926 Коментарів: 2

Наразі йдеться про обов’язкові швидкі тести на визначення антигену SARS-CoV-2 – не про обов’язкове ПЛР-тестування

Усім пацієнтам, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань, планується робити безкоштовні тести на COVID-19: дослідження на антиген. Про це сьогодні, 14 грудня, під час апаратної наради в Полтавській ОДА розповів керівник обласного департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак.


За його словами, коло пацієнтів, які підлягають безкоштовному тестуванню, буде розширене відповідно до оновленого МОЗ стандарту медичної допомоги при коронавірусній хворобі.


- Підлягають тестуванню всі, хто має ознаки гострого респіраторного захворювання. Тобто не лише контактні, а всі, які мають гострі респіраторні захворювання, - заявив Віктор Лисак.


Він також додав, що, відповідно до нового алгоритму, пункти забору аналізів на COVID-19 мають бути створені на місцях при амбулаторних закладах (сімейної медицини).


Міністерство охорони здоров'я (наказом від 10 грудня 2020 № 2869) оновило стандарт надання медичної допомоги при COVID-19 у частині використання швидких тестів на визначення антигену SARS-CoV-2. (До швидких тестів належить ІФА.)


Офіційний сайт МОЗ наводить коментар з цього приводу заступника Міністра охорони здоров‘я України Віктора Ляшка.


За його словами, попереднє скринінгове обстеження з використанням швидких тестів на визначення антигену SARS-CoV-2 будуть проводити

  • всім пацієнтам із підозрою на COVID-19; з ознаками тяжкого гострого респіраторного синдрому;
  • з ознаками інших гострих респіраторних вірусних інфекцій;
  • з ознаками пневмоніі?; тим громадянам, які були в тісному контакті з особою з підтвердженим випадком на COVID-19; які повертаються з регіонів зі значним розповсюдженням COVID-19; які підлягають плановіи? госпіталізаціі?.

Водночас Віктор Ляшко зазначив, що позитивнии? результат швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 повинен бути підтверджении? за допомогою ПЛР. Винятком є позитивнии? результат швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 у пацієнтів, які відповідають визначенню підозрілого або и?мовірного випадку захворювання на COVID-19. 


- Метод ПЛР залишається й надалі основним для етіологічноі? лабораторноі? діагностики COVID-19. Додатково ми дозволили використовувати швидкі тести на визначення антигену SARS-CoV-2 для скринінгових досліджень медпрацівників, поліцейських і інших категорій працівників та при планових госпіталізаціях», — підкреслив заступник міністра охорони здоров‘я України. 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

4 363
1
14 грудня 2020 19:16

Та вы шо, не прошло и года


1 27
0
14 грудня 2020 21:33

Знов одні обіцянки, люди в сімейних лікарів ПРЛ тест не можуть допроситись з явними ознаками короночки.

Мабуть статистику треба трохи понизити.


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх