У Кременчуці 8 хворих з коронавірусом перебувають в інфекційному відділенні, одна пацієнтка - вдома

9.04.2020, 12:33 Переглядів: 4 958 Коментарів: 3

У однієї пацієнтки хвороба перетікає безсимптомно

У Кременчуці 8 пацієнтів, яким лабораторно встановлений діагноз коронавірус, лікуються в інфекційному відділенні лікарні «Кременчуцька». Про це доповіла на засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації заступник начальника міського управління охорони здоров’я Людмила Пономаренко.


За її інформацією, одна пацієнтка з COVID-19 перебуває вдома. Її стан здоров’я задовільний, клінічних проявів пневмонії немає, підвищення температури немає. Легкі випадки коронавірусної інфекції не потребують госпіталізації і можуть лікуватися вдома, підкреслила Людмила Пономаренко, посилаючись на наказ МОЗ №722.


Міський голова Віталій Малецький спитав, чи проживає хвора одна. Людмила Пономаренко відповіла, що хвора проживає не одна, є контактна з нею особа в одній квартирі. У цієї особи взяли зразки біоматеріалу для ПЛР-дослідження, результати ще не отримали.


Мер міста зауважив, що хоча наказ МОЗ і передбачає лікування вдома, але, зважаючи на темпи розповсюдження хвороби, доцільно було б розміщувати хворих та контактних у лікарняних закладах, тим більше, якщо є вільні місця. Бо контактна особа може вийти в магазин, не знаючи, що в неї вірус.


- Якщо є така можливість, то давайте все-таки пропонувати людям перебувати в інфекційному відділенні. Тим більше, що людина постійно контактує з членом родини. Мабуть, цей член родини ходить і в магазин, і в аптеку, а ми його результатів ПЛР-тесту ще не знаємо… Модель домашнього лікування, зважаючи на те, як швидко розповсюджується вірус, не дуже виправдана. Якщо є резерв ліжок, доцільно використовувати потужності інфекційної лікарні. Подумайте над цим, - звернувся Віталій Малецький до керівників медицини.


- Це ризикована ситуація, ми граємося з вогнем, - додав він.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
9 квітня 2020 21:51

Как так то?? Контактное лицо не изолировано, носитель вируса (возможно, пока бессимптомный) разгуливает по городу! А потом мы создаем "санитарные зоны". Мэру - приходит в голову мысль, что это рискованная ситуация, а врачам-инфекционистам, главврачу - нет???! Почему такая беспечность, посмотрите на Киев и Черновцы! Посмотрите отчеты по странам мира, кто какие меры принимал, и соотношение умерших и восстановившихся gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd4029942346
7b48e9ecf6


2 0
0
9 квітня 2020 22:36

Повторюсь, ФИО "в студию"! Чтобы хоть соседи в курсе были.


3 0
0
10 квітня 2020 12:30

Цитата: olte
кто какие меры принимал, и соотношение умерших и восстановившихся

Смертность меньше и больше выздоровевших в странах, где проводили массовые бесплатные тесты, госпитализировали и изолировали на ранних стадиях, это дешевле, чем потом спасать сотни тысяч тяжелых инфицированных.


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх