Лікар з Полтавщини рятуватиме італійців від коронавірусу

6.04.2020, 17:27 Переглядів: 5 735 Коментарів: 6

 

На допомогу італійським медикам поїхав полтавський анестезіолог

Бригада українських медиків вирушила до Італії для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 та обміну досвідом. Від Полтавщини до Італії полетів Дмитро Шкурупій – завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії УМСА, доктор медичних наук, професор.


- Наш полтавський анестезіолог добровільно відправився до Італії, щоб у першу чергу отримати неоціненний досвід у боротьбі з COVID-19, - повідомив на брифінгу голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Українські медики будуть там, поки в Україні немає піку хвороби. І повернуться, коли будуть потрібні вдома. Маємо надію, що знання полтавця, отримані за кордоном, знадобляться лише у боротьбі з поширенням хвороби, а не для її лікування.


Дмитро Шкурупій допомагатиме медикам у Мілані. У боротьбі з коронавірусом анестезіологи потрібні для надання і контролю кисневої підтримки хворим.


Україна забезпечує оплату та захист лікарям, а італійська сторона – проживання й харчування.


Дмитро Шкурупій –  голова асоціації Анестезіологів Полтавської області. Закінчив лікувальний факультет Української медичної стоматологічної академії. Пройшов інтернатуру за спеціальністю «Дитяча анестезіологія» в Харківській медакадемії післядипломної освіти. Працював лікарем-анестезіологом у Полтавській дитячій міській лікарні, старшим лаборантом кафедри факультетської педіатрії Української медичної стоматологічної академії. У 2003 році захистив кандидатську дисертацію. Є автором більше 200 наукових і навчально-методичних праць, серед яких 14 патентів України на корисну модель, 2 галузевих нововведення, 3 інформаційні листи про нововведення в системі охорони здоров’я, 1 авторське право на науковий твір, 1 методичні рекомендації МОЗ України, 10 навчальних і навчально-методичних видань.


«Grazie, amici!» Українських лікарів зустріли в Італії піснями Руслани й відправили до Марке



На честь українських медиків, які прибули допомагати боротись з епідемією коронавірусу, в італійському Неаполі ввімкнули пісні переможниці «Євробачення-2004» Руслани Лижичко. Про це повідомив співробітник генерального консульства України в Неаполі Віктор Гамоцький.



- У бізнес-центрі Неаполя на повну потужність лунають пісні Руслани – так італійці дякують за солідарність і гуманітарну допомогу України у протидію коронавірусу, – написав український дипломат. 


20 українських лікарів 4 квітня прибули до Італії, де вони допомагатимуть колегам у регіоні Марке. В один з епіцентрів пандемії в Європі приїхали українські інфекціоністи, реаніматологи, хірурги, анестезіологи, ендокринологи, невропатологи та медсестри.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Полтавщина Джерело відео: Віктор Гамоцький, МВС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

0
6 квітня 2020 17:54

Благое дело, есть надежда, что потом итальяно нам уже будут помогать, если чтоsmirk А вообще, недели две назад была публикация в каком то издании, что в Европпу зовут медиков на ставку в 600 эвро в день. Так что "добровольная" помощь как нам сообщают, под большим вопросом..


9 5
738
1
6 квітня 2020 19:19

анестезія Заходить до палати анестезіолог і каже дівчатам. що прийшли на аборти. " По вашій оплаті, укол анестезії слабенький, а в мене є класний. Відходити будете, наче проснулися від сну. 200грн." А, тоді зарплати були приблизно 600-800грн. Пам,ятаю, як дівчина з Комсомольська не змогла знайти отих200грн. То бідна і ригала, і срала, і кричала.  а, він на неї кричав, щоб вела себе пристойно....


16 4
364
6 квітня 2020 19:57

Як засуджувати наших воїнів та підспівувати путіну - так попереду паровоза бігли. А як біда прийшла, так одразу "друзі". Допомагати,звичайно, треба. Ми все ж таки люди. Але і в колодязь плювати теж не треба.


11 12
0
6 квітня 2020 22:06

у нас в стране значит анестезиологов много раз страна их так разбазаривает. почешемся когда жареный петух клюнет


6 2
0
7 квітня 2020 08:50

Дипломи наших медиків в ЄС без переатестації не визнаються, до лікування його не допустять, буде на підхваті. Хіба що він раніше її пройшов.


3 1
0
7 квітня 2020 11:18

Много нам Италия помогла, да и Европа вообще? Или у нас анестезиологи лишние?


0 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх